Last news in Fakti

25 Април, 2018 18:22 1 964 7

Кръв върху 17-годишен се оказа от разрязана ръка на полицай

  • кръв-
  • полицай

Майката на момчето твърди, че синът й е бит от униформените

Родители от Пазарджик сигнализираха в медиите, че 17-годишният им син е бил пребит от полицаи, след като бил задържан за откраднат телефон. Те са уверени, че над сина им е упражнено полицейско насилие. Твърдят, че дрехите, с които е бил в момента на задържането, са били целите в кръв.

TrafficNews.bg се свърза с Мирослав Стоянов - говорител на полицията в Пазарджик, който потвърди задържането на младежа, но отрече каквото и да било полицейско насилие. Каква е историята?

Момчето, заедно с още двама негови съученици, е задържано вечерта в петък срещу събота по сигнал за грабеж. След извършените оперативно-издирвателни действия на полицията тримата непълнолетни, нападнали 18-годишен младеж на улицата и взели телефона му, са били установени. Единият от тях е задържан в дома му, другите двама - на улицата.

Единият обаче - 17-годишното момче, чиято майка подозира полицейско насилие над сина й, тръгнал да бяга от органите на реда и се наложило да бъде преследван. При преследването единият от полицаите си е ранил ръката, която я разрязана лошо на няколко места. Веднага е извикана Бърза помощ, полицаят е бил транспортиран в болница, където са му направени 4 шева на ръката.

В същото време момчето вече е било хванато и също е било освидетелствано от лекари в Пазарджишката болница. "Нямаше и най-малка нотка на съмнение, че е извършено полицейско насилие над младежа. Кръвта, която беше по дрехите му, е кръвта на полицая от разрязаната му длан. И трите момчета бяха задържани за 24 часа, като вече отдавна са освободени, образувано е досъдебно производство", каза Мирослав Стоянов.

Според говорителя на полицията в Пазарджик да се говори за полицейско насилие в този случай, е некоректно. Но "право на родителите е, ако смятат, че са накърнени правата на детето им, да подадат жалба до съответните институции", допълни Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5РТФ3Т

    18 0 Отговор
    АКО Е ЗА РОМИ,ще дам на полицаите по бутилка ДЖАК
  • 2 КОКА

    11 0 Отговор
    А СЕГА ПОЛИЦАЯ ДА ГИ СЪДИ И ДА ИМ СКЪСА ЗАДНИЦИТЕ
  • 3 БГбг

    11 0 Отговор
    Малко са го били .
  • 4 ДНК анализ

    0 0 Отговор
    и истината ще се разбере. Пазете дрехите.
  • 5 Гост

    18 0 Отговор
    щом краде, значи боят никога не е достатъчно и е оправдан.
  • 6 Гошко

    4 0 Отговор
    Абе няма черни или бели..който краде да му отржат ръката,после пак да опита..
  • 7 Мартин

    1 0 Отговор
    Абе и аз мразя крадците, ама тва е 17 годишно пишлеме. Смятам, че е повече от нередно няк'ви чички да се правят на могъщи, като го спукат от бой. До сега не съм чул някой да си разреже ръката на тениска, явно доста силни шамари са плющяли, щом става дума за 4 шева.
    Що не хванат да набият Пеевски, педераса дебел открадна милиарди... ама май нямат ташаци за тези, могат да се зверят само на децата :(