Last news in Fakti

26 Април, 2018 22:30 2 344 2

Задържаха контрабандна валута за над 200 000 лева

  • контрабандна валута-
  • капитан андреево

Контрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево при два случая.

При първия случай недекларирана валута е открита от митническите служители при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът с марка „FORD GALAXY" е пристигнал на българския митнически пункт в посока от Турция през България за Швейцария на 24.04.2018 г. около 22 часа.

Шофьорът и неговият спътник са отговорили на въпросите на митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е отклонен за щателна митническа проверка, при която в жабката на автомобила, в непрозрачен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност 132 637 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

При друг случай на следващия ден, 25.04.2018 г., при съвместна проверка, митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали 31 500 недекларирани британски лири в различни купюри с левова равностойност 70 435 лева. Контрабандната валута е открита в личния багаж на британски гражданин с турски произход, пътуващ от Великобритания през България за Турция в лек автомобил „Porshe".

На нарушителя е съставен акт по Валутния закон. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    4 0 Отговор
    Не само са я задържали, ами ще я изядат и изпият за здравето на бг народ! Да видят гадовете контрабандисти, колко е лошо!
    Останалата част от контрабандата продължава по своя път, за здравето на турския и българския народ и неговите ръководители.
  • 2 Боби свищов

    2 0 Отговор
    Аз кога ли ще изгърмя по 200 хиледи еврака носа се у джоба като ходя да пазарувам колици по европата поне не носв всичките пари другите се у гардероба при майка ги пази брои ги всяка сутрин чувам как шумът мангизите като ги брои тез пари ей дано не ме фснат колко контрабанда съм направил и аз за да стана милонерче