4 Май, 2018 08:16 3 407 13

Българин е осъден в Гърция на 17 г. затвор за трафик на мигранти

  • николай иванов-
  • гърция-
  • трафик-
  • имигранти

Около 15 000 лева сме похарчили... Имам да давам около 6000-7000 за следваща инстанция

Българин получи присъда от 17 години затвор в Гърция за нелегален трафик на мигранти, предаде bTV.

Осъденият Николай Иванов от Враца разказва, че е продал буса си, който е попаднал в ръцете на каналджии. Новите собственици не са го пререгистрирали и така името му се е оказало замесено в схемата.

Преди 6 години Иванов, който се занимава с ремонт на автомобили, е обявил превозното средство за продажба в интернет. Впоследствие е сключил сделка с румънци.

"Гледаха го, харесаха го, платиха го, отидохме при нотариуса и си заминаха с него, и оттогава до ден-днешен само проблеми", разказва Николай Иванов.

Новите купувачи не са регистрирали колата на свое име и така официално тя продължава да е собственост на българина. 2 години по-късно бусът е задържан в Гърция с 18 нелегални мигранти.

Арестуван е шофьорът, но гърците повдигат обвинение и на Николай - за подпомагане на трафика. През миналата година той е отишъл в КАТ по работа и случайно е разбрал, че го издирват за трафик.

"И оттам ми казват, че моето име свети в червено, че имам европейска заповед за арест. Влязох в ареста за един месец - с 16 човека за убийство." - пояснява Николай Иванов.

Оказва се, че сънародникът ни е осъден в Гърция задочно. Присъдата му на първа инстанция е 25 години, а на втора - 17 години затвор. Врачанският съд обаче отказва да го екстрадира, защото все още няма финална присъда. Наложена му е най-леката мярка "подписка".

Съпругата на Николай е писала стотици писма до институциите у нас с молба за помощ.

"До всички - омбудсман, президент, премиер, министерство на правосъдието, външно. Отговорът е един и същ - делото е от частен характер, оправяйте се сами. Телефони на гръцки адвокати, сайтове и нищо повече." - споделя Тереза Велчева.

"Около 15 000 лева сме похарчили... Имам да давам около 6000-7000 за следваща инстанция, вземал съм назаем от приятели и не знам как ще ги връщам." - допълва Николай Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    11 3 Отговор
    Бягай от тази държава братчед,иначе ще гниеш в гръцки затвори.Изселвай се в Турция,гаранция ти давам,че никога няма да те предадат на гърците!!!
  • 2 Я па тоя!

    20 1 Отговор
    Е нали е ходил на нотариус. Нотариусът е този който сменя собствеността, а не катаджиите. Как тогава този човек ще бъде сочен за собственик??? А държавните органи трябва да го заявят това нещо на гърците и онези да си търсят истинските каналджии.
    Е няма такава държава!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Стани Шеф

    7 2 Отговор
    Жалко за човека, че се е стигнало до тук. Още един пример как в тази държава ако си честен и искаш всичко да ти е законно излизаш най-големия глупак..
  • 4 Иван

    5 3 Отговор
    Нека защото е такива като него напълниха европа с коли с българска регистрация които се карат от румънци,украинци,молдовци даже и араби.заради тях погнаха и нас българите.
  • 5 Бесен Язовец

    7 2 Отговор
    Е, че прехвърляй бе брат ми, като си тръгнал при нотариус да прехвърляш ! Нещо не го разбрах този абзац : "Гледаха го, харесаха го, платиха го, отидохме при нотариуса и си заминаха с него " С кого са си заминали, с нотариуса или с буса ??

    Коментиран от #8

  • 6 хахах

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Я па тоя!":

    Е така винаги се пише различно от това което е станало и аз продадох кола на мургавите събратя и те возили мигранти и те не я бяха прехвърлили в кат и те са хванати на промахон ама що па мен не ме съдят викнаха ме занесох документи и край това беше а тоя пичага си е бил на партия каналджиите тияхда ги разправя на баба си във Враца
  • 7 в държавата на герб

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Я па тоя!":

    А ти знаеш ли на тази държава, колко й пука за гражданите ???? Пука и само до толкова, колкото да гласуват за Боко "умния" и неговите герберасти след това кучета ги яли !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стоян

    4 0 Отговор
    Тоя ако го беше прехвърлил през нотариус никой нямаше да го съди ама явно не е
  • 10 пчел

    3 0 Отговор
    Келешиии, преди да обвинявате човека запознайте се с доскоро действащата нормативна база.
    Нотариалният договор не даваша гаранция, че превозното средство ще бъде пререгистрирано от новия собственик.
    Той свободно можеше да не отиде в КАТ и държавните институции не го търсеха, а стария отнасяше всички последващи проблеми.
    Едва наскоро направиха промени и свързаха системата на КАТ с нотариусите за да няма такива казуси.
    Такава ни е държавата, ама и с такива като повечето тук бързащи да коментират от висотата на незнанието си, няма да се оправи никога.
    Да живее неграмотния интернетопитек...

    Коментиран от #12

  • 11 КУЧЕ

    1 0 Отговор
    ЩЕ МЕ СЪДЯТ ДРУГ ПЪТ ТЕЯ БОКЛУЦИ ДА ГИ РАЗПРАВЯТ НА ДРУГИ ПРЕХВЪРЛЯМ ПРИ НОТАРИУС ОЧИСЛЯВАМ В ДАНАЧНО И В КАТ И НЕКА МЕ СЪДЯТ
  • 12 КУЧЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "пчел":

    ЕЙ СМОТАН ОТИВАШ В ДАНАЧНО И КАТ ОЧИСЛЯВАШ И НОТАРИУС СДЕЛКА И ЩЕ МЕ ХВАНАТ ЗА ДЪРТИЯ
  • 13 Вярващ Путинист

    0 0 Отговор
    Шопски ценности