6 Февруари, 2012 07:52 1 154 2

Двама облепени с хероин румънци на Капитан Андреево

  • хероин-
  • митници-
  • капитан андреево
Двама облепени с хероин румънци на Капитан Андреево - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Двама румънски граждани, опитали да пренесат над 8,5 кг. хероин, облепен по телата им, задържаха митническите инспектори на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници”.

Двамата мъже – на 25 и 29 години, пътували с редовен автобус от Истанбул до Букурещ. След като късно вечерна автобусът им е селектиран за щателна митническа проверка, а всички пътуващи са насочени за извършване на личен преглед, двамата трафиканти опитват да се освободят от пренасяния хероин. Митническите инспектори обаче забелязват по телата им специфични следи от залепване със скоч.

Непосредствено след това са открити и пакетите с прахообразно вещество, което при проведения наркотест реагира на хероин. Със съдействието на криминалист от РУП – Свиленград недвусмислено е установено, че единият румънски гражданин е пренасял пакети с общо тегло 4,310 кг. хероин, а другият е бил облепен с общо 4,272 кг. хероин.

Двамата са задържани за 24 часа със съдействието на РУП – Свиленград. Издадено е постановление на Окръжна прокуратура Хасково и за задържането им за 72 часа.
По случая работи разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград. Образувано е досъдебно производство – осмото от началото на годината по описа на Митница Свиленград и второто за наркотрафик.

Пред по-малко от две седмици на МП Капитан Андреево митническите служители задържаха отново румънска гражданка, пътуваща с редовен автобус по същата линия и пренасяща 3 г. хероин.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕДКО САВЧЕВ

    1 0 Отговор
    да се застрелят на място.
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    nikakvo sajalenie za dilarite na droga koito troviat decata ni.na besiloto.