22 Юни, 2018 17:10 1 637 3

В съда: Мъж продал колата на гаджето си с фалшиви документи

  • автомобил-
  • продажба-
  • фалшификация

Ще запаля колата, ама няма да ти я върна, заканил се обвиняемият

В съда: Мъж продал колата на гаджето си с фалшиви документи - 1

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д. И. за присвояване на чужда вещ и А. П. – за съзнателно ползване на неистински официални документи.

Обвиняемият Д.И. (на 27 г.) е осъждан за използване на чужд платежен документ и данни от него без съгласието на титуляра, за което му е било наложено наказание една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. През 2016 г. той е бил реабилитиран по право.

В продължение на близо седем години той живял на семейни начала с А. А., което приключило в началото на 2016 г. През този периода приятелката му придобила лек автомобил Peugeot 206 на стойност 2500 лева, който бил ползван и от обвиняемия И.

След раздялата обаче всички документи за колата, включително и ключовете, останали у Д. И. Въпреки опитите на приятелката му да защити своята собственост, като отправяла молби да ѝ върне нейното МПС, тя винаги получавала отказ от негова страна. Освен това обвиняемият я заплашвал вербално: "Ще запаля колата, ама няма да ти я върна", "Ще си понесеш последствията, ако продължаваш да си искаш колата".

Вместо да върне лекия автомобил на жената, Д. И. демонстрирал присвоителното си намерение с оферта за продажба на същия в интернет-сайт, с цена от 3 999 лева, и поставил върху него лепенка с обява.

На 13 септември 2016 г. обвиняемият Д. И. предал автомобила на другия обвиняем по делото - А. П. (на 26 г.), който работел като кредитен консултант в финансова институция. На следващия ден същият прехвърлил правото на собственост върху МПС на В. В., който на свой ред разбрал за продажбата на Peugeot-то от поставената на колата лепенка.

А. П., се снабдил с пълномощно и необходимите декларации, на които бил придаден вид, че са подписани от пострадалата А. А. и са нотариално заверени. Тези неистински официални документи, заедно с договора за покупко-продажба на колата, удостоверяващи неговата представителна власт и правото на собственост върху лекия автомобил, той представил пред нотариус, който не се усъмнил в тяхната истинност.

Сделката била изповядана и "новият собственик" регистрирал придобитата от него движима вещ по надлежен ред.

От заключението на съдебно-графическа експертиза, извършена в хода на досъдебното производство, се установява, че подписите положени в удостоверителните документи, представени пред нотариуса по време на сделката, не са положени от А. А.

Предстои делото да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шансу Имамов

    5 0 Отговор
    Кат и купи колата и ръга беше добре,сега кат не ти пуска е зле,сега ще караш на ножки в панделата белким ти дойде акъла.