Last news in Fakti

25 Юни, 2018 09:58 5 261 7

Закопчаха осмокласник, изкарвал по 200 лв. на ден

  • осмокласник-
  • дупница-
  • дрога

родителите твърдят, че не знаели

Възпитаник на Професионалната гимназия по хранително-вкусова промишленост в Дупница е задържан за разпространение на дрога, съобщи struma.bg.

След сигнал, че разпространява дрога, криминалисти от Дупница повече от месец следили осмокласника Д.В. В четвъртък следобед цивилни и униформени полицаи са извършили обиск в апартамента на семейството, което живее в един от блоковете на пазара в Дупница.

При обиска в апартамента и в мазето униформените са открили 315 грама суха марихуана, от която могат да се свият около 30 цигари, които се търгуват за по 10 лв. едната.

По време на обиска в дома на 14-годишното момче са присъствали представители на Агенцията за закрила на детето и на Детска педагогическа стая. Родителите на осмокласника твърдели пред дознателя по случая, че не са знаели, че синът им продава дрога. Семейството е с доходи на средностатистическо семейство. Бащата работи като охранител, а майката е шивачка в цех в Дупница.

По време на разпита Д.В. признал, че на ден изкарвал по 200 лв. от продажба на марихуана. Една част от парите харчел за себе си, другата проигравал на ротативки в казината в Дупница, въпреки че е непълнолетен.

Д.В. е най-младият задържан наркодилър в Дупница. Той ще носи отговорност пред закона. Родителите са извикани на разговор в Детска педагогическа стая и в отдел “Закрила на детето”.

Съседи на семейството коментират, че детето е кротко и дори свито.

“Останах изненадана, като разбрах, че е задържан. Той не е конфликтен, по-скоро е наивен. С майка му всяка вечер се чувахме, той е един нормален тийнейджър. Редовно идва на училище, не отсъства. Успехът му е на средно ниво”, каза учителката по професионална подготовка и класна на момичето Милена Мантаркова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТъпСъм

    38 0 Отговор
    30 цигари от 300 гр. браво бе,по-тъпи сте и от мене

    Коментиран от #3

  • 2 Eee

    6 6 Отговор
    Че тя тая трева не е дрога! И 200лв на ден как му сметнахте тоя надник на момчето?
  • 3 кико

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТъпСъм":

    10 грама масур за 10 лева, на далвера хахахах
  • 4 КОКА

    13 0 Отговор
    РЕПОРТЕРКЕ МАРИЯ ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО Е ДЕСТ ГРАМА МАСЕ ОБРАЗОВАЙ СЕ ЧЕ СТАВАШ СМЕШНА ТО СТАНА ДЕ
  • 5 гост

    8 0 Отговор
    Къде са 30, а къде са 300? Свит, кротък, а проиграва на ротативки парите и продава стабилно трева. Семейството със средно ниво е с доход от 1600лв, а охранител и шивачка я са го докарали до 800лв, я не. Явно родителите не са разбрали откъде детето им вади по 5 бона месечно, вероятно стипендия от училището.
  • 6 месара

    3 1 Отговор
    ах, тези "скромни и наивни" деца,.......
  • 7 незнайко

    5 2 Отговор
    ТАКА СЕ ПОЧВА !!! СЕМЕЙСТВАТА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ, КАКВО ПРАВЯТ ДЕЦАТА ИМ ИЗВЪН УЧИЛИЩЕ !!! ДЕМОКРАЦИЯ Е ВСЕ ПАК !!! Вече е късно за промяна, 25 години методически ни променяха в посока към ЗЛОТО !!! Запада победи !!!