Last news in Fakti

3 Юли, 2018 13:00 3 443 10

30 г. затвор за убиец, горил живи жертвите си

  • атанас а.-
  • търговище-
  • палежи-
  • убийства
30 г. затвор за убиец, горил живи жертвите си - 1

Окръжната прокуратура в Търговище постигна 30-годишна ефективна присъда за 20-годишния Атанас А., който е бил признат за виновен от състав на Търговищкия окръжен съд за две убийства за възрастни хора, извършени чрез палежи с цел да прикрие кражби от домовете им.

За извършените две умишлени убийства Търговищкият окръжен съд му наложи наказание доживотен затвор, което на основание член 58 а, ал. 2 от НК замени с наказание 30 години лишаване от свобода при строг режим. Присъдата е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият признал вината си.

През 1 август 2017 г. проникнал в дома на 81-годишния А.П., откъдето откраднал 60 лева и две тонколони. В кръчмата на селото дочул, че съселянинът му се оплаква за извършената кражба, и Атанас решил да си отмъсти. Възползвал се, че старецът се прибрал в дома си пийнал и заспал, и на 12 срещу 13 септември 2017 г. подсъдимият влязъл в дома му отново. Намерил 40 лева, след това с кибрит запалил вещите в дома на стареца, който изгорял при пожара.

Със същата цел на 14 срещу 15 октомври 2017 г. проникнал в дома на 85-годишния Т.И. Намерението му било да открадне от възрастния мъж машини и железни инструменти, както и парите от пенсията му. Подсъдимият знаел, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил пенсията си. Влизането през нощта било усетено. Възрастният мъж го разпознал и за да не бъде издаден в полицията, Атанас А. го ударил в главата, след това запалил цигара и я хвърлил върху вестници и дрехи, които разпилял при тършуването за пари. След като огънят бил потушен, било открито мъртвото тяло на 85-годишния мъж.

Съдът одобри частично и гражданските искове на наследниците на починалите възрастни хора. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. В тежест на осъдения Атанас са и направените по делото съдебни разноски. Той е приведен в плевенския затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    49 1 Отговор
    Това значи , че след 20 години някъде на 40 ще е и ще излезе .. за 2 но убийство ... не знам .. на мен малко ми се вижда .. ма пък цял живот да го храним в затвора .. тия наистина е най- лесно да се екзекутират веднъж годишно ...
  • 2 gost

    36 4 Отговор
    Хитлер върни се,моля те!

    Коментиран от #10

  • 3 das reich

    38 1 Отговор
    След няма и 10 години ще излезе от затвора, ако не избяга, разбира се и ще продължи да убива.
    Такива изроди ги оправя само куршума, нищо друго. Близките на жертвите е трябвало да платят на наемен убиец да му пръсне мозъка или те е трябвало да се заемат с изпълнението на присъдата.
    Такъв изверг трепането му е малко, трябва да се мъчи дълго, докато умре.
  • 4 бббббб

    25 2 Отговор
    Вместо куршум за 40ст. ще го хрантутим и лекуваме през това време според изискванията на ЕС за правата на човека.
  • 5 КАЛДЪРМЪША

    14 2 Отговор
    СИГАНИН
  • 6 Реално

    7 1 Отговор
    Донор.
  • 7 Дългият

    10 1 Отговор
    Шибана Съдебна Система...

    Коментиран от #8

  • 8 мадаФакаДонкеле

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дългият":

    Какво очакваш в държава, в която на почит са престъпници, мутри, куpви и манафи?
  • 9 Анонимен

    10 0 Отговор
    Трябва да се върне смъртната присъда , за такива изверги !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.