Last news in Fakti

5 Юли, 2018 11:04 3 606 2

Задържаха наркодилър в Пловдив с 1 кг хероин

  • тодор рудов-
  • наркотици-
  • хероин-
  • дрога

Тодор Рудов е стар познайник на полицията

Задържаха наркодилър в Пловдив с 1 кг хероин - 1

Полицаи от Шесто районно управление в Пловдив нанесоха удар срещу наркотрафика под тепетата. 56-годишният дилър Тодор Рудов е задържан снощи при специализирана полицейска операция на територията на район "Северен".

При обиска в жилището му е открит 1 кг хероин. Цената на това количество на едро е между 35 000 и 40 000 лева в зависимост от съдържанието на активно веществo. Предполага се, че Рудов е част от голям наркоканал, идващ от Турция. На този етап няма информация дали наркотикът е бил за разпространение в България или в чужбина.

Задържаха наркодилър в Пловдив с 1 кг хероин
Снимка: TrafficNews

Тодор Рудов е стар познайник на полицията. Той бе арестуван през 2015 година при акция на Криминална полиция с голямо количество фалшиви банкноти, припомнят от TrafficNews. Бяха конфискувани 75 000 фалшиви евро в банкноти от 200 евро. Освен Рудов, тогава в ареста се озоваха пловдивчанинът Тодор Василев и Петър Иванов от Пазарджик.

При претърсване на техен автомобил в Пловдив са намерени и иззети 35 600 евро, а от търговско помещение в Пазарджик са иззети още 39 400 евро. Преди да бъдат задържани, двамата пловдивчани Рудов и Василев извършили взломна кражба, като откраднали каса със 7200 лева и документи в нея, от село Плодовитово, Чирпанско.

Тримата бяха осъдени след като сключиха споразумение, но вече са излежали присъдите си.

През 2003 година Рудов бе задържан с хероин и осъден на 6 години затвор.

Количеството хероин, открито в жилището на Рудов, е най-голямото откривано през последните години в Пловдив. Преди месец Криминална полиция залови 1 кг амфетамини при акция в Кючук Париж.

Статистиката показва спад на заловените количества наркотици през последната година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    3 0 Отговор
    защо ли се е разработило първо частно районно
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.