6 Юли, 2018 16:15 2 065 4

Откриха 1,5 тона алкохол менте в Аксаково

  • алкохол-
  • менте-
  • акциз-
  • черноморие-
  • аксаково

Продължават засилените проверки срещу нерегламентираното производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието

Откриха 1,5 тона алкохол менте в Аксаково - 1
Снимка: Агенция Митници

1467 литра нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна група в гараж в град Аксаково, област Варна. Проверката е в рамките на засиления контрол на Агенция "Митници" срещу нерегламентираното производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. Засилените проверки, които започнаха в началото на юли, ще продължат през целия туристически сезон.

Митническата проверка в частния имот в града е извършена на 04.07.2018 г. В гараж на територията на имота митническите служители откриват ПВЦ съдове с различни вместимости - от 10 до 55 литра, съдържащи прозрачна и жълта на цвят течност, с мирис на етилов алкохол. Установено е чрез измерване със сертифициран денситометър, че пластмасовите съдове са пълни с общо 1467 литра етилов алкохол, от които 1125 литра прозрачна течност с алкохолно съдържание 32% vol. 287 литра жълта течност - 48,5% vol., както и 55 литра спирт с алкохолно съдържание 97% vol. За алкохола не са представени документи за произход, обезпечен или платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Менте и нелегален едно и също ли е?
  • 2 Непознат

    4 0 Отговор
    Някой го е изпял.
  • 3 Ташунко сапа

    0 0 Отговор
    Ойл Енклузив ;
    ЛапайТИИ Яшти , Пийтии ; най големите боклуци !!!
  • 4 Националист за работа

    1 0 Отговор
    В Аксаково ли ?
    Аксаково е с първа буква А, а буквата на хан Аспарух е с А !