13 Юли, 2018 16:15, обновена 13 Юли, 2018 16:17 23 045 27

Жандармерията се развилня в София и Перник

  • полиция-
  • мвр-
  • жандармерия-
  • престъпност-
  • акция

Задържани са близо 100 души при редица акции в двете области

Жандармерията се развилня в София и Перник - 1

Мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред се провежда на територията на страната. В нея освен полицейските сили на областните дирекции са включени и служители на Дирекция „Жандармерия", съобщиха от пресцентъра на МВР.

През вчерашния ден планирани действия са извършени на териториите на ОДМВР-София и Перник. В хода на операцията служителите на ОДМВР-София и жандармеристи са проверили общо 1715 лица и 1060 МПС. Задържани са 77 души, издирените са шестима. За констатирани административни нарушения са съставени 309 акта. Проверки са извършени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

На територията на РУ-Ботевград са проверени 470 лица и 215 МПС. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения. Задържани са 18 души. Установени и задържани са и двама, обявени за общодържавно издирване, които са предадени на инициатора на издирването.

Множество нарушения са констатирани по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово. При проверките, извършени съвместно със служители на икономическа полиция в ОДМВР-София и РИОСВ, е установено, че площадките не отговарят на изискванията и са допуснати нарушения при воденето на документацията, за което са съставени констативни протоколи. В друг инспектиран обект в Самоков - за преработка и съхранение на дървесина, е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина. Съставен е констативен протокол. В рамките на спецоперацията на територията на РУ-Самоков са проверени общо 512 лица и 395 МПС; съставени са 61 акта за установени административни нарушения; задържани са 14 души.

На територията на РУ- Костенец, при извършените съвместни проверки от служители на ОДМВР- София, РУ- Костенец, Зонално жандармерийско управление- София, Регионална дирекция по горите и общинската администрация, на осем адреса в с. Костенец е установено съхранение на общо 30 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Съставени са девет акта по Закона за горите и незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

От служители на РУ- Правец, при проверка в къща в с. Видраре, са установени и иззети общо 14.5 литра алкохол, разпределен в 29 половинлитрови пластмасови бутилки, без български акцизен бандерол. Материалите по случая са подготвени за изпращане в Митница- Столична за реализиране на административно- наказателна отговорност.

В рамките на проведената на територията на Пернишка област операция смесените екипи са извършили проверки и в седем автоморги, за констатирани нарушения са издадени четири констативни протокола с предписания към собствениците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ай стига бе

    129 5 Отговор
    Браво бе, взели на хората дървата за огрев (общо 30 кубика на 8 са по няма и 4 кубика от един адрес, а иначе дървената мафия изнесе хиляди тонове дървесина ама тях никой не ги пипа нали......)и почти 30 литра ракия дето човека си я варил да пие......страшна работа, актове, глоби - демек отчитане на дейност и събиране на кинти в бюджета - нищо повече.
  • 2 цирк

    117 8 Отговор
    Поредното пошло представление на цирк мвр...
  • 3 В тикволандия е така

    111 5 Отговор
    Кипи безсмислен труд !
  • 4 Гост

    75 6 Отговор
    Докато народа не направи една мащабна акция с автомат в ръка на тези от снимката и онези от министерски съвет и парламента,така ще бъде.Цирк,след цирк.А сега изтриите ми коментара,или господа от снимката ме намерете.Рдвам се че има балъци които си държат паролата на wifi с такава каквато им я дава оператора.Е как да не се възползваш да напишеш нещо. :)

    Коментиран от #5

  • 5 1х2

    2 55 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    На умен ли се правиш? Внимавай, какво си пожелаваш да не стане да те измъкнат от дупката ти като Кадафи, че тогава друга песен ще запееш славейче мамино.

    Коментиран от #6, #8, #13, #14

  • 6 до МВР цървул

    54 1 Отговор

    До коментар #5 от "1х2":

    Тая енергия не е лошо да я впрегнете в цели , за които ви плащаме заплати с данъците си !
  • 7 antimediator

    38 4 Отговор
    Ченгетата като им мина махмурлука и се направиха на работни !
    Това е огромно лицемерие !
    Половината ботевградски ченгета са битови алкохолици , предполагам , че и другите колеги са такива !
    Никой от тях не изрева , че иска да си върши работата и за това да получава примерно двойна заплата , за което съм съгласен , а за тях по-важното беше да се пенсионират в детско-юношеска възраст , да вземат 20 заплати и да продължат да лющат семки в някоя охранителна фирма !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Антисоциалист

    13 4 Отговор
    Господа, в текста няма данни за вилнеене, обявено в заглавието му. Според текста, полицейската операция е дала резултати - задържани са издирвани, включително и обявени за общодържавно издирване; разкрити са нарушения на законите от различно естество. В текста няма посочени факти за полицейски нарушения и неоправдано полицейско насилие. За какво "развилняване" пише тогава авторът?!
  • 10 Тцъ тцъ

    14 5 Отговор
    Като гледам коментарите май някои предпочитат крадците, измамниците и престъпниците да вилнеят. Думата "вилнее" се употребява при извършване на неконтролирани незаконни действия, а в случая жандармерията си върши добре работата.
  • 11 В Народното Събрание бе момчета !

    32 0 Отговор
    На улицата е цацата а паламуда мазният е на площад Народно Събрание.
  • 12 The TRAPPER

    34 0 Отговор
    А в парламента влязоха ли да проверят ? Там е едрото.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ей клоун такъв

    41 0 Отговор

    До коментар #5 от "1х2":

    Ти внимавай, щото на народа му писва и грабне ли оръжие, ни мвр ни нато ни манго джери ни политици ще ни останете ясно ли ви е!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бай Тошо

    10 4 Отговор
    Кокошкари
  • 17 Андрей Петков

    12 0 Отговор
    Всички автокъщи и автоморги на тази териториа са ОПАСНИ за здравето на Българския народ. Купуват коли от Петър и синът му Кристиян от Реджо Емилиа (град в Италия) полвината коли са платени с валшиви евра или са с данъчни задължения!!!
  • 18 Кой каквото може

    14 3 Отговор
    Това прави. Ще арестуваме, бием, конфискуваме- законно, и всеки, "обществено опасен" и социално слаб човек. Не разбрахте ли- ще ви еб.ем мамата, като ни траете.
  • 19 Гого

    24 3 Отговор
    На сутринта 75 човека ще са на свобода другите двама ще полежат седмица и пак ще са на вън. Такива са законите в Африканската държава България за 5 лева ще те осъдят на 5 години а за крупни кражби минаваш условно но все пак имаме премиер мафиот.
  • 20 Наблюдател

    11 1 Отговор
    Като сте почнали да се развилнявате отидете да вилнеете при главата,ама не смеете,ще ви скъсат пагоните.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Антитерорист

    13 0 Отговор
    ...Ехааа, само така, вие ги хващайте и арестувайте пък ако сте сгафили и сте попнали някой по мазничък милионер,... Нали се сещате...ще има пак обаждания от типа :.."ало Вальо Танов или Цацаров абе обещал съм на тоя дето сте хванали да не го закачаме... а аз си държа на думата...." :) Рицари е родила тая държава еййй... Патриоти, хора на честта
  • 23 Бат Сали

    12 0 Отговор
    Щом и тоя с 14.литра алкохол е престъпник, цъфнахме и вързахме ,браво ,ред трябва да има в тая държава.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Митко

    9 2 Отговор
    Не искам да се прибирам в тая скапана държава
  • 26 чиче

    1 0 Отговор
    Стига глупости
  • 27 иван

    1 0 Отговор
    БОЖЕЕ БОЖЕЕ, ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХА.......