Last news in Fakti

15 Юли, 2018 09:35 15 136 29

Нова дрога залива българския пазар

  • дрога-
  • марихуана-
  • наркотици-
  • амнезия-
  • хейс

"Хейс" и "Амнезия" - последни хитове

Нова дрога залива българския пазар - 1

Нова марихуана с кодовото име „Амнезия” залива пазара, предупреждават от МВР. Тревата е обработена с химически вещества, още докато расте. Опиянението от наркотика е в пъти по-голямо, твърдят специалисти, цитирани от "Нова телевизия".

Най-опасна е така наречената „билка”, която е евтина, но никой не знае какво има в нея. След предозиране с опиата наскоро 14-годишно дете беше прието в болница.

Най-продаваната дрога на улицата е марихуаната, казват криминалисти от МВР. Хората, които купуват този вид наркотик, са от 14 до 45-годишни.

Последният хит на пазара е тревата „Амнезия”. По-назад не остава и другият сорт „Хейс”.

При Амнезията има силно активно вещество – тетрахидроканабинол. Има сортове, които растат страшно бързо – от 35 до 55 дни. Криминалисти казват, че всеки, който пуши трева, е склонен да я продава. А най-уязвими са децата. Те дори стават дилъри, за да опитат от скъпата трева.

Амфетамините са едни от най-евтините наркотици. Това е новата синтетика, позната като дизайнерска дрога. Най-масовият амфетамин, който полицията засича, е кристалът. Една доза се предлага от 10 до 30 лева.

Най-евтиният от наркотиците е т.нар. „друсан чай”. Струва между 2 и 10 лева. Любим е за подрастващите. Има случаи на непълнолетни, приети в болница в прединфарктно състояние след употребата на въпросния наркотик.

Познатият от 70-те години наркотик GHB, известен още като денс наркотик, силно набира скорост на пазара. На улицата го наричат „Джони”. Едно мусче от него стига на двама – трима души да се дрогират в бар. Това е 100% синтетика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имало едно време в България

    64 11 Отговор
    А едно време по "лошия" соц нямаше дрога........нямаше и мутри..........нямаше и още сумати "прекрасни" неща.

    Коментиран от #13, #19, #20

  • 2 Оптимис

    37 2 Отговор
    Лупайте дечица ,вие сте нашето бъдеще :)

    Коментиран от #8

  • 3 Да де

    32 0 Отговор
    При Амнезията има силно активно вещество – тетрахидроканабинол...

    Що пишете за неща, от които грам не разбирате?
    Всичката трева се купува именно заради това вещество и CBD... Именно то "напушава"
  • 4 Киро

    16 9 Отговор
    Божееей, тва тревата ако е наркотик....не сте видяли херц,ксанкс,екстази и др. какво правят с тялото
  • 5 Минстро де Хустисия

    28 2 Отговор
    Май не сте разбрали... правят му реклама :D
  • 6 дри

    15 3 Отговор
    емоционално малтретирани журналя... тези сортове ги има от годиноте когато журналята и тем подобни специалисти са били в средно училище...в напреднала България,хейс се пуши от години и е масов избор сред пушещите...
  • 7 хахаха

    15 16 Отговор
    Типичен дъртак, който си мисли, че знае... нямало мутри, нямало дрога... а какво имаше? Бой с показалката и дърпане за ушите?! Едно време, настоящото време... все си ни го слагат отзад, а ние сами си даваме, защото явно ни харесва... явно ни е хубаво да ни го слагат тарикатите. Българина е най-дебилното същество на планетата!

    Коментиран от #15

  • 8 хахаха

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "Оптимис":

    Въпроса е какво ни оставихте вие, като родители и батковци? Оставихте един немит чеп, това оставихте!

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Пешо

    30 7 Отговор

    До коментар #8 от "хахаха":

    Оставиха Ви държава в която нямаше днешните идиоти и, а вие си я направихте на немит чеп, че и седнахте на него. Друсай се и бъди щастлив!

    Коментиран от #14

  • 10 nik

    9 4 Отговор
    Благодаря за информацията ''Джонито'' ми грабна интереса скоро ще го пробвам
  • 11 nik

    11 0 Отговор
    ''Джони'' стига на 2-3-ма да се надрусат в бар хаха иначе на друго място не лови
  • 12 бял

    10 1 Отговор
    Казва се Лемън Хейс,освен това я ми кажете къв е тоя сорт дето става готов за 35дни,неграмотна ,преписваща глупости журналя,а Амнезия и Лемън не са нов вид,и се продават в всеки кофишоп в Холандия.
  • 13 Новото време

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "имало едно време в България":

    Тотално съм съгласен с Вашия коментар, който ще е верен и като се махнат кавичките на “прекрасни”....

    Коментиран от #22

  • 14 хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Аз не се друсам, не бери грижа. Ума ми е чист и знам какво искам и как да го получавам, без да ми е нужно пушене на цигари, марихуана или алкохол. Много дълбоко обаче се съмнявам, че ти НЕ си от хората, които жулят ракии на Миле Китич :))) Айде със здраве и дано БОГ се смили над малката ти - ограничена душичка.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 827

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "хахаха":

    и тва ти е много
  • 17 998

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "хахаха":

    амин всезнайко
  • 18 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Сега се обърках и не знам какво да пробвам
  • 19 онзи

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "имало едно време в България":

    това , че сте неосведомени не значи, че е нямало, а просто сте били коне с капаци в сухия СОЦ. Как има още хора , които да споменават тази отживелица без никаква преспектива, не знам......
  • 20 ъхъ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "имало едно време в България":

    Не бе изобщо. Нямаше ги по вестници и новини
  • 21 1312

    4 0 Отговор
    Амнезия и Хейс а тя е Амнезия Хейс не са различни а е 1 цяло име
  • 22 селянин

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Новото време":

    Как да нямаше..имаше гръсти..това е вид коноп,използван за въжета и тъкани от сеяните,а я много обичах да го дъвчам,зимата нема грип,нема синозит..тва много лекува,но докато има химия,нема да го легализират.
  • 23 Хахаха

    3 0 Отговор
    Амнезия скрийте се бе
  • 24 Напушляк

    9 0 Отговор
    Аман от ограничени журналисти.Целия свят легализира марихуаната и се доказа полезността и.Тука се мъчат да промиват мозъка най-вече на разни пенсии които си нямат хабер какво се случва.Пуша от 17 години и не съм видял някакъв проблем от това.За сметка на това от 5 години пуша цигари и виж от това виждам негативни ефекти.Ако тревата е нелегална ,логиката е да са нелегални алкохола и цигарите.И дветеса далеч по-вредни и с по-голямо пристрастяващо действие.Но уви още го караме на приказки плашещи децата.В случая по-ограничените татковци и майки.Но ме кефят с някакви лафове от типа ,че в марихуаната има тетрахидроканабинол и той напушва.Ми в ракията има c2h5oh който ни напива.Вместо да се легализира за да може човек да иде в магазина и да знае какво и колко си купува ,трябва да се крием и да взимаме нещо което не е много ясно как е гледано с какво е пръскано и какво му е качеството.Живеем в 21 век.След като съм пълнолетен ,не е ли логично аз да решавам какво и как да употребявам.С какво преча на обществото ако искам след работа да си свия една цигара и да разпусна от простотията на която съм бил изложен цял ден?
  • 25 Перото

    2 1 Отговор
    Статия с ограмотително-образователен характер. Това да питам, платена реклама ли е на уличната дрога? Че да знаем как се харчи и кое е вървежното, щото дилърите ви са едни мрънкащи.
  • 26 Джони

    2 0 Отговор
    Хейс и Амнезия са сортове или видове трева. Тук така се изказват че се едно розовите домати са по-силни от червените, а разликата не е само на вкус да речем.
  • 27 Смешници

    3 0 Отговор
    По никакъв начин не може да се предозира с трева, до колкото знам от учебниците. Трябва да изядеш един тон за 15 минути или нещо такова беше.

    Цялата статия е писана точно все едно от някой 15 годишен без знания или с грешни такива.

    И къде ги слагате едни до други сортове треви заедно с китайските изкуствени химични треви? Едното лекува болести другото точно обратното, даже може и да си те утрепа....

    Много слаба и аматьорски написана статия!!! Пълен смех.
  • 28 бай Иван циганина

    1 0 Отговор
    същият резултат се постига с "облак"- равни части Мента и Мастика...леда е бвз значение!
  • 29 Буден с мозък

    1 0 Отговор
    Толкова грозно написана, крайно некомпетентна статия относно така наречените "наркотични" вещества не бях чел през живота си.