Last news in Fakti

30 Юли, 2018 06:01 5 871 4

Може ли да използваме видеозапис на кражба в съда

  • запис-
  • кражба-
  • видео

Видеозаписите, дори направени случайно, могат да бъдат използвани в съда. Значението на записа не е само в рамките на доказателство, но и за даване на данни на полицията за престъпника. Това заяви адвокат Веселин Пенчев за БНТ.

"Когато се монтира видеонаблюдение да се слагат камери с по-добро качество, това е важно за съда. Ако записът е с добро качество, може да се посочи дали обвиняемият е виновният по стойка, позиция на тялото, форма на носа и ушите", каза още той.

"Има застраховки за взломни кражби, които да защитят имуществото ни", допълни Пенчев.

"Извършители са добре подготвени, тях изобщо не ги интересува съдбата на хората, които обират. Обирджиите взимат това, за което са дошли и са безскрупулни", каза още по темата за кражбите криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

"Трябва да има ясна политика в лицето на държавата, относно наказване на такъв тип престъпници. Призовавам за по-добро справяне от страна на полицаите. Как хора, могат да се справят сами. Не сме тези, които ще решим престъпленията", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУМЕН СТЕФАНОВ

    15 0 Отговор
    Щом може с камери да се регистрира нарушение на скоростта,трябва да може и записите с други нарушения да са валидни.
  • 2 пожелания от МВР

    11 0 Отговор
    Да, ама съдът не ги признава. Нарушавли правата на престъпниците. А те мойте не нарушат. В закона не е ясно регламентирано.
  • 3 Бг 🇧🇬

    13 1 Отговор
    ЕДИНСТВЕННО АКО СА СРС , САМО И ЕДИНСТВЕНО ТОГАВА ГИ ПРИЗНАВА.
  • 4 Мъка,мъка....

    13 0 Отговор
    Камерите се слагат за да видиш кой е крадеца!!А в България всеки решава как да накаже крадеца след това....На полиция ще може да се разчита след около двадесет ,тридесет години.....