Last news in Fakti

29 Юли, 2018 12:13 3 718 1

Арестуваха внука на известен художник

  • злати чалъков-
  • внук-
  • арест

Внукът на известния художник Злати Чалъков – Любомир, и още един мъж са задържани за производство на наркотици при акция в четвъртък на служители на РУП – Радомир в село Владимир. Разбита е нарколаборатория за отглеждане с цел разпространение на марихуана, съобщи struma.bg.

Полицаите атакували частен имот, който големият художник купил през 70-те години на миналия век, но след смъртта му е собственост на дъщеря му. 30-годишният му внук Любомир, който живеел в столицата, посещавал имота, но от селото твърдят, че къщата по-скоро изглежда като необитаема. Когато полицаите отишли в имота, вътре се натъкнали на цяла поточна линия, обособена в къщата и двора. Производствената дейност започвала от помещение за разсадъчен материал, преминавала през няколко оранжерии, парник, сушилния за обраните вече стръкове и обособен склад за готовата продукция.

Нарколабораторията била оборудвана с кварцови лампи, вентилатори, климатизация, поливна система, специални машини за бране и сушене. Намерени и иззети са 104 зелени растения с височина от 25 до 250 см и голямо количество сухи стръкове канабис. Конфискувани са още специални торове и препарати за пръскане, машини и съоръжения.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са 30-годишният Любомир и 56-годишният Л.В. Мъжете са познати на органите на реда. Започнато е бързо производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прУстакоФ

    8 6 Отговор
    ''Внук на известен художник''.И като такъв,никак не е изключено да се е ''разбръмчал'' на ДИЗАЙНЕРСКА дрога,а марихуаната да е само камуфлажче.Така,че-още едно претърсване.