Last news in Fakti

1 Август, 2018 08:29 2 918 4

Децата изчезват за 48 часа, крият се край морето

  • деца-
  • бягат-
  • дом-
  • море

Разследващ от МВР обясни, че по таговете социалните мрежи са били намирани избягали от вкъщи деца

Деца изчезват за 48 часа в нова игра. Тя е на принципа на предизвикателствата като идеята е тийнейджърът да отсъства от вкъщи за две денонощия без знанието на родителите си и да се тагне от възможно най-много различни градове във Фейсбук.

Играта подканва подрастващите да тръгнат само с един комплект дрехи в раницата си, дребни пари и да сменят възможно най-много точки. Родителите през това време не знаят къде са, като целта е да експериментират с границите и своята самостоятелност, разказва училищен психолог пред в. "Телеграф". До момента той е работил с двама тийнейджъри, които са оправдали бягството си с от вкъщи с нея.

Единият отишъл на концерт в Пловдив, докато бил в неизвестност. Докато другият - на къмпинг на морето. "Темата за бягство от вкъщи е широка. При деца с по-бунтарски дух, които са си по самодостатъчни, когато родителят им забрани нещо - например да отидат сами на море или на вила, трябва да се има едно наум, че могат да постъпят по този начин", посочи още експертът. Според него, на тийнейджъра трябва да му се обясни, че това не е бунтарска постъпка, а такава, за която може да се носи отговорност впоследствие.

Когато са в неизвестност, хлапетата не отговарят на обажданията на родителите. Тези, които ги имат пък като приятели във Фейсбук, пък ги ограничават да не виждат откъде се тагват. От разказите на децата ставало ясно, че най-яко било, като тръгнат с много малко пари.
Разследващ от МВР обясни, че по таговете социалните мрежи са били намирани избягали от вкъщи деца. Правят го два вида деца. Едните са от семейства, в които са били държани прекалено строго и са им забранявани доста неща. Вторият тип са разхайтени, за които родителите не се интересуват особено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифонов

    11 0 Отговор
    М-м-м-м-м-м... да-а-а-а-а-а...

    Малко им е боят... на т.нар. тийнейджъри!!! Боят им е маллко-о-о-о...
  • 2 пост

    7 0 Отговор
    Като започнат, да изчезват и да изплуват като бели робини, от играчка ще стане плачка. До като има овце, ще има вълци и тарикати. Следвайте всичко във Фейса, Инстаграм и другаде.
  • 3 Пламен

    3 0 Отговор
    Сузанита пусна снимка при пластичният хирург И Лесбийките изпитват по-хубав оргазъм
  • 4 отегчен

    5 0 Отговор
    ПРОМИВАТ ВИ МОЗЪЦИТЕ НА ВАС И НА ВАШИТЕ ДЕЦА С ТОЯ ФЕИСБУК И ТЕЗИ МАЛОУМНИ ИГРИ И АБОЛЮТНО ВСИЧКО ОСТАНАЛО ТАМ !!! Ама българина нали е голям патрон като цяло и требва да си постне вчерашната снимка от селската кръчма или новото бмв 4-та употреба таа по тая логика ииии не мое без фейс ...!!!