Last news in Fakti

1 Август, 2018 16:40 2 703 11

Опасна детска банда на велосипеди вилнее в София

  • банда-
  • деца-
  • велосипеди

Мафията на крадените телефони не се спира пред нищо и вече ползва и деца, за да се снабди с най-новите модели устройства, съобщи БЛИЦ.

Хлапетата ползват велосипеди и грабят в движение от ръцете на минувачите, разказаха посветени. Последният случай е от тази неделя, когато млада жена е ограбена от деца посред бял ден в близост до Първо районно на ул. „Раковски“ в София.

„Измъкнаха ми телефона от ръцете, докато пишех съобщение. Бях на тротоара, а те минаха покрай мен на колелета. Първото момче ми грабна телефона и изчезнаха за секунди. Бяха около десетина годишни, единият русоляв. Съвсем нормални момчета на велосипеди, от които не очакваш да ти свият телефона“, разказва жената, която пожела имената й да останат тайна.

По случая вече има подадена жалба в Първо районно.

Запознати с черния пазар на телефони са категорични, че използването на деца за кражбите зачестява през летните им ваканции, когато и контролът на родителите е по-слаб. Обикновено малките разбойници не са такива, които ще заподозреш – атакуват бързо и изчезват още по-бързо, случва се основно в централните райони на София, където има повече хора. Лесна работа е да измъкнат устройството от ръцете на хората, които не са подготвени за подобна наглост и то - от дете.

Работят за каналите за крадени телефони, вербувани от по-големите батковци, които им дават дребни пари за домъкнатите телефони. Използването на деца е хитро и защото не могат да бъдат осъдени или поне рядко се случва, издават източниците ни.

Крадените телефони поемат предимно за Сърбия и Македония. Там, дори и да бъде издирен чрез imei няма как да бъде върнат или поне никой не би се занимавал с това, разкриха още наши източници. На ден само в центъра на София се крадат по около 15 телефона, показва неофицалната статистика. Голяма част от хората дори не подават жалби, защото са убедени, че няма да има резултат от писането на жалби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    3 4 Отговор
    Айфона ако имаш възможност да го заключиш до 5-10 мин след кражбата освен за части за нищо друго не става.
  • 2 Градски

    9 7 Отговор
    Първо РУ е мноооооого далече от ул. Раковски. Ама много! Та след като това твърдение е невярно,защо да е вярно другото?

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Гост

    11 1 Отговор
    извода от статията:

    "Публикувано във факти.бг: Голяма част от хората дори не подават жалби, защото са убедени, че няма да има резултат от писането на жалби."
  • 4 Мр скрудж

    5 1 Отговор
    Е те така се почва и в бъдеще ще бъдат качественни автокрадци.
    Значи спешно полицаи на мотоциклети, ама нещо отдавна не се виждат полицаи на улицата.
  • 5 Мартин

    3 6 Отговор
    Евала на децата, добър бизнес модел с благородна цел - да изчистим улиците от зомбита!
  • 6 На бул.Левски и ул.Раковска

    5 0 Отговор
    Здравейте,на кръстовището на бул.Левски и ул.Раковски се намира филиал на първо районно управление.Там се намира и икономическа полиция към 1-во. РПУ. Желателно е човек да се поинтересува преди да се изказва.
  • 7 Жорето

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Градски":

    Първо РУ има два филиала на ул Раковски и на бул. Шипченски проход
  • 8 хахахах

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Градски":

    Ти най вероятно си кандидат софянец като поживееш още малко ще научиш това онова а до тогава не се изцепвай не подготвен
  • 9 Мангал

    2 0 Отговор
    Да така тези отговорни лилави маймунски момчета :)
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако телефоните не са като каласпеди, няма как да го грабнеш от ръцете на притежателя !!! Затова купувайте си все по голами телефони, като таблети и се оплаквайте !!! Това е жестоката истина !!!
  • 11 До Градския

    2 0 Отговор
    Абе градски, ти от кой по-точно град си, че на всички е ясно че не си от София?!?! Айде излез малко от колибата на разходка пък тогава се изказвай неподготвен!