27 Септември, 2018 10:51 1 850 1

Дрогиран с бус се натресе в кола на полицаи

  • дрогиран-
  • патрулка

Млад пловдивчанин беше глобен с 1000 лева и остана без книжка за година и два месеца, тъй като седнал за волана на управлявания от него бус след употреба на амфетамин. Наказанието е наложено от Районния съд и е потвърдено от следващата инстанция, съобщава "Марица".

Белезниците щракнали за младежа на 5 май м.г. Тогава двама полицаи патрулирали с цивилна кола из квартал "Кючук Париж". Те забелязали, че срещу тях с висока скорост се движи бусът на обвиняемия.

Докато се разминавал със служителите на реда, младежът заобиколил няколко спрели автомобила в неговото платно за движение, навлязъл в насрещното и задрал колата на полицаите, след което продължил.

Последвало преследване и няколко минути по-късно ченгетата успели да се приближат зад обвиняемия. Тъй като не били в патрулка, шофьорът под пагон започнал да натиска клаксона и да мига с фаровете, за да стопира буса.

Младежът отбил, а полицаите го блокирали с цивилната кола.

При последвалата проверка обвиняемият отказал да даде документите си за самоличност, като заявил, че това не е необходимо. Започнал да снима униформените с мобилния си телефон и се обадил на тел. 112, за да потърси съдействие. Вместо това към мястото бил насочен още един полицейски екип.

Четиримата служители на реда задружно успели да озаптят младежа и го откарали в районното. Подсъдимият бил превъзбуден, с леко неадекватни реакции, зачервени и блестящи очи. Това дало на полицаите основание да го тестват за наркотици.

Пробата била положителна и отчела наличие на амфетамин. Бил съставен акт, а младежът отразил в графата за възражения, че преди повече от 7 дни е бил на дискотека и там под въздействието на алкохола не е разбрал, че е приел наркотик. Устно лансирал идеята, че някой може да му е сложил дрога в питието на домашно парти, на което бил 3 дни преди ареста.

Въпреки това обвиняемият бил задържан за срок от 24 часа и изправен пред районния съд, който наложил съответната глоба и отнел книжката на подсъдимия.

Младежът не бил доволен от присъдата и се жалвал пред следващата инстанция, като твърдял, че не се е друсал умишлено.

Магистратите от Окръжния съд само потвърдили присъдата, тъй като след прием на наркотичното вещество амфетамин се наблюдават промени в поведението на приелия го, съответстващи именно на описанието, дадено от полицейските служители за подсъдимия - приповдигнато настроение, агресивност, избухливост, зачервени очи, което сочело, че наркотикът не е приет дни преди проверката, а непосредствено преди нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдурко

    1 1 Отговор
    Браво момчета, само така!! Гази наред милиционерската сволоч!!!!!!!