24 Октомври, 2018 17:20 1 568 3

Осъдени ало измамници върнаха парите на жени от Сливен

  • сливен-
  • ало измамници

Двама влизат в затвора, двама се разминаха с условни присъди

Две ефективни и две условни присъди постанови Специализираният наказателен съд за четирима телефонни измамници, след като се признаха за виновни, върнаха до стотинка парите на 9 пострадали възрастни жени от Сливен и поискаха споразумение със Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Четиримата осъдени бяха обвинени за участие в организирана престъпна група, откраднала общо почти 23 000 лв. от възрастни хора от Сливен и Ямбол от началото на май 2013 г. до 27 юни 2013 г.

Най-често измамниците се представяли за лекари и убеждавали пострадалите, че техен близък страда от тежко заболяване и се нуждае от ваксина, или пък е претърпял катастрофа. Исканите от тях суми, за да „помогнат“ на внуци, дъщери и зетьове, варирали от 800 до 7000 лева.

Двамата организатори на престъпната група са приели да влязат в затвора за, съответно, година и половина и една година при първоначален общ режим. Другите двама подсъдими получиха условни наказания от 2 години и година и 10 месеца с четиригодишен изпитателен срок.

Присъдите са окончателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така де

    8 0 Отговор
    УЖ осъдени от УЖ специализирания наказателен съд
  • 2 гост

    11 0 Отговор
    Голяма подигравка си правят. Взели парите и ако ги хванат ги връщат срещу условна. Ако не ги хванат отиват за коли, почивки и кеф. Това не мога да го повярвам като възможно за допускане от един съдия. И защо му е на съда да приема споразумения при такива сериозни вреди? Само корумпиран съд може да се съгласи.
  • 3 Един българин

    6 0 Отговор
    И като излезнат след година за добро поведение, продължават.......