Last news in Fakti

23 Март, 2012 13:24 1 663 0

25 години затвор за убиец на секструженичка

  • затвор-
  • убийство-
  • сексуални услуги-
  • върховен касационен съд

 Върховния касационен съд потвърди присъдата от двадесет и пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим на подсъдимия Младен Сарийски, 30 г.
                 Той беше признат за виновен от Пловдивския окръжен съд в това, че на 18.01.2010 г. в Пловдив при условията на опасен рецидив е  убил Виктория Кожухарска, освен това е отнел чужди движими вещи – 2 мобилни телефона и сумата от 4 лв. от владението на жената – всичко на обща стойност 74 лв.
                   Подсъдимият Сарийски бил осъждан 11 пъти основно за извършени кражби. От затвора излязъл на 25.12.2009 г. и се прибрал в гр. Раковски в дома на баща си.
                    Във вестник „ Марица ” прочел еротична обява и по телефон се свързал с жена, предлагаща сексуални услуги. Това била пострадалата Виктория Кожухарска. Три – четири пъти я посетил в апартамента й. При последното ходене до там, когато й плащал за секса, Сарийски видял в дамската й чанта сума, по преценката му около 5000 – 6000 лв. в едри банкноти от 50 и 100 лв. Решил да я ограби.
                   На 18.01.2010 г. й се обадил и си уговорили среща за 16 часа. Взел чук и кухненски нож, с които смятал да удари жената и с очакването, че крупната сума ще е в нея, и отпътувал с автобус към Пловдив. Пристигнал в апартамента й около 15 часа и й позвънил, че е там. Кожухарска го посрещнала по халат, но му се извинила, че има среща и няма да могат да правят секс. Подсъдимият забелязал чантата й, сложена на дивана. Пострадалата тръгнала пред него, за да го изпрати.
                 Сарийски използвал момента, извадил чука и я ударил отзад по главата няколко пъти, след което извадил ножа и разрязал гръкляна й. След това отишъл в банята и измил инструментите си. После преровил чантата, на вместо банкнотите, които очаквал, намерил само монети – 4 лв. Преровил шкафчетата и гардероба, но не открил нищо. В стаята намерил 2 мобилни телефона, взел ги, след което напуснал апартамента. Взел такси до автогарата, оттам се прибрал с автобуса до гр. Раковски.                 
                   Подсъдимият беше осъден да заплати на близките на пострадалата сумата от общо 150 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.
                 Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА