Last news in Fakti

4 Януари, 2019 21:29 5 413 11

Полицаи преследваха моторист, той подаде жалба за насилие

  • моторист-
  • созопол-
  • насилие-
  • полицаи

21-годишният мъж е криминално проявен

Полицаи преследваха моторист, той подаде жалба за насилие - 1

Бургаската полиция извършва проверка след жалба за полицейско насилие. Оплакването е от 21-годишен криминално проявен мъж от созополското село Росен. От ОДМВР Бургас уточняват, че през 2012-та и 2013-та година той е регистриран за две кражби на акумулатори и гориво.

Заради оплакването му в Районноото управление в Созопол е заведена преписка, по която тече проверка. Към депозираната жалба към момента все още не е приложено медицинско свидетелство за нанесени телесни повреди, съобщи burgasinfo.com.

Какво се е случило според полицията?

На 2-ри януари 21-годишният мъж, движейки се с мотоциклет „Хонда 919”, около 15.00 ч. до село Росен, не се съобразил с полицейските разпореждания за спиране и проверка, а с висока скорост се отправил в посока село Веселие. Така за втори пореден път в рамките на няколко седмици той се опитал да осуети полицейска проверка и да избяга, застрашавайки, както собственото си здраве и живот, така и сигурността на останалите участници в пътния трафик.

С включени сирени служителите от Районно управление – Созопол преследвали мотоциклета, като видели, че поставената му регистрационна табела е от друго превозно средство, което също е престъпление. Водачът успял да избяга и укрил мотоциклета, но после е издирен от служителите на Районно управление - Созопол.

Допълнително 21-годишният мъж с баща си се явил в Районното управление, като е задържан за срок до 24 часа. Откаран е до Спешния център в Созополската болница за медицинско освидетелстване, но изрично отказал, за което е изготвена надлежна документация.

По случая в Районно управление - Созопол е образувано бързо полицейско производство, като след приключване на действията по него около 19.00 ч. на 02.01.т.г. / три часа след задържането му/ 21-годишният мъж е освободен.

„Уточняваме, че и по двете досъдебни производства за кражби, образувани през 2012-та и 2013-та години, 21-годишният мъж е сключил споразумения с прокуратурата”, пишат от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    66 8 Отговор
    В САЩ, щяхте да пишете кога ще е опелото!Този си е търсил белята и му вземете мотора и го осъдете за възпрепятстване и отказ от алкохолна проверка 2500лв. ще му дойдат добре и 2г. без книжка.Ама няма кой да приложи закона, защото баща му е в ротари клуб, я някой бивш полицай или спонсор на некоя партия.Ако съм полицай, тежко му.

    Коментиран от #9

  • 2 Язе

    52 9 Отговор
    Бой за келешчето, а може и пандела. Ако беше в САЩ (най-демократичната страна) вече можеше и да е мъртвец.
  • 3 FlorenceZank

    2 42 Отговор
    Миналия месец спечелих 25 000 щатски долара за използване на най-ефективната онлайн операция от пет до осем часа на моя компютър и това беше толкова чисто, че според мен не можех да го приема като автентичен, преди да стартирам на този уебсайт. Ако искате да спечелите този тип огромни монети, елате и бъдете част от нас. направете този интернет сайт онлайн ...........

    ➨➨➨➨➨ www.WebJob33.Com
  • 4 Шаран БГ

    26 0 Отговор
    Когато навърши 18 г. човек става пълнолетен и отговорен пред закона за всяко едно свое действие или бездействие !Обърнете внимание - 21 годишен мъж се явява в Полицията с баща си-независимо от случая. Преди 6-7 години е бил непълнолетен и все пак - как стават тия споразумения , бе джанъм. А сега още по-голям майтап: отказ от медицински преглед и в същото време - жалба за полицейско насилие. Явно таткото ги разбира нещата - наш човек...........
  • 5 Минаващ от тук

    30 2 Отговор
    Шушляк. Виждал той полицейско насилие. 21 годишен отишъл с баща си. Вдига пушилка между селата с нерегистриран мотор, като го пипнат тате ще го крие. Иначе се правим на мъж.
  • 6 Бай Шиле

    10 2 Отговор
    Трябва да разширят правата на полицаите.Сега всяко наркоманче може да ги осъди и за един шамар.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Fack ti

    1 6 Отговор
    Moderatora i si4ki ot celia sait sa skapani policeiski pologi
  • 9 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Японеца":

    Е ти виж при предходните му писъди, че е сключвал споразумение, което значи, че няма ефективна присъда въпреки доказаните кражби. Системата го е убедила, че няма от какво да го е страх. Как да се съобразява със каквито и да е закони в тази страна, след като тя работи в полза на престъпниците, а не на мирните граждани? Няма как. Сега вместо да го вкарат в затвора и да му приберат всичко, съдята ще се подиграе с труда на полицията, който в случая е адекватен. Представи си, че ти си полицай и гледаш как твоите услилия са напразни и си подложен на подигравки и натиск от страна на криминални типове. Как да си горд с работата си?
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Да го бяха подпрели с патрулката малко и да полежи в гипс 6 месеца пък да го видя следващия път дали ще бяга.
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Защо хабите ресурс за такива отрепки.Толко ли не могат да стрелят,прави цялото РПУ на маймуни.Какви жалби ще подава,да земат да му счупят кокалите да знае другия път.