14 Януари, 2019 15:11 7 998 27

Отвлечен бизнесмен: Казаха, че обичат да виждат как куршумите разкъсват плътта

  • отвлечен-
  • бизнесмен-
  • светослав харитонов

Преди да бъде нападнат и ограбен, мъжът е следен дни наред, казват от полицията

Тримата престъпници, задържани в края на миналата година за отвличане и грабеж на столичен бизнесмен, вече са на свобода. Това разказа самият потърпевш, който след похищението бил буквално изхвърлен от кола в покрайнините на София. Въпреки събраните доказателства, пълните самопризнания на един от рецидивистите и богатото им криминално минало, никой от групата не е зад решетките, съобщи Нова телевизия.

На 12 декември Светослав Харитонов, който има бизнес с маркови часовници, е нападат от трима въоръжени и маскирани мъже, облечени като полицаи. Причакали го пред дома му в квартал "Младост". Били с краден автомобил, със сменени регистрационни номера.

"Паркирах и щом слязох на тротоара, изскочиха трима мъже с черни маски, насочиха пистолет срещу мен и викаха: "Горе ръцете! Акция! ГДБОП!". После ми вързаха ръцете на гърба със свински опашки", разказа той, като подчерта, че първоначално е вярвал, че са полицаи и смятал, че става дума за нелепа грешка.

Преди да бъде нападнат и ограбен, мъжът е следен дни наред, казват от полицията. След като вързали ръцете му, похитителите го вкарали със сила в колата, с която дошли. Държали му главата притисната надолу. Мнимите полицаи действали по предварително измислен сценарий. Обяснили на Светослав, че трябва да обискират апартамента му. Докато единият го държал вързан в колата, другите двама тършували из жилището му. Откраднали шест часовника, които стрували десетки хиляди левове, още пари в брой и други ценности.

Вместо към централата на ГДБОП, както предварително казали обаче, тримата потеглили в неизвестна посока. Тогава Светослав разбрал, че е отвлечен.

"Единият ми каза, че ще ме пусне да бягам на зиг-заг, а той ще стреля по мен, много обичал да вижда как куршумите разкъсват плътта", спомни си още потърпевшият.

Откарали го в покрайнините на София - между село Кривина и летището, и го изхвърлили в полето. Навън вече било тъмно и той хукнал да се скрие, защото не знаел дали наистина няма да стрелят по него. Помолил охранител на близък обект за помощ, но той отказал, защото не искал да се замесва. Затова Светослав тичал по пътя с вързани ръце. За негов късмет една от колите спряла, въпреки, че шофьорът бил видимо уплашен.

Само няколко часа по-късно предполагаемите извършители били задържани - Роберт Михайлов - на 27 години, Петър Михов, по прякор Питбула, на 45 години, и Стоян Стоянов, известен като Карамански и Чука. Най-младият от групата прави пълни самопризнания. И тримата многократно са осъждани за грабежи, регистрирани са за взломни кражби и за кражби на коли. Петър Михов е разследван и по едно от знаковите дела за участие в организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици.

У похитителите са открити и личните документи на ограбения и отвлечен мъж, както и маски, пистолети, ножове, крадени регистрационни табели и свински опашки, казват от МВР.

Апелативният съд обаче не разполагал с всички тези доказателства, твърдят от институцията. Затова 7 дни след задържането Стоян Стоянов и Петър Михов са пуснати от ареста. Единият е под домашен арест, а другият - с мярка "подписка".

Стоянов е лежал в затвора общо пет години и пет месеца. Преди години обаче твърди, че спрял да краде и започнал да работи като печатар, охранител и събирач на лоши кредити. Познавал другите двама задържани за грабежа и отвличането. Били приятели. В деня на нападението случайно били заедно.

Михов също е осъждан многократно за грабежи, разследван е за взломни кражби и за участие в организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици. Апелативният съд преценил, че няма достатъчно доказателства, за да остане той зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ШОП

    61 5 Отговор
    Бойко требва да даде позволение на МВР за разстрел на място на такива типове. Знаем че го е правил и преди....
  • 3 Шляхтиц

    76 1 Отговор
    Страната на чудесата!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Zax

    62 4 Отговор
    Е то така е. Кметицата е заела мястото на тия в панделата и за това тия са навън. Просто няма място, пък тя е по-опасна...
  • 5 Всичко зависи от ПАРЛАМЕНТА

    44 0 Отговор
    А случките са следствие на ЗАКОНОДАТЕЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ от страна на Па.ламента !

    Коментиран от #8

  • 6 Коментара

    25 0 Отговор
    Е браво!!!
  • 7 Batushka

    31 2 Отговор
    Най ме изкефи охранителя!

    Коментиран от #9

  • 8 балама

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "Всичко зависи от ПАРЛАМЕНТА":

    "Парламента" е за парлама.
  • 9 гост

    41 0 Отговор

    До коментар #7 от "Batushka":

    Да, точно. Поне да се обади на 112 и да прибере човека на топло, да го завие докато чака, като иска да не го развръзва, ама да се отнесе човешки с него.
    Абсурд след Абсурд в тази скапана държава, в която криминогените са на власт, а нормалните хора са им овце за всекидневна употреба. Изказването: "ние ги хващаме, те ги пускат" важи с пълна сила, а на всичкото отгоре си напомпиха заплатите със стотици левове за добре свършена работа през годините.
  • 10 бай Иван

    29 1 Отговор
    Браво на полицията бързо са ги заловили. Съдът защо ги е пуснал един господ знае. Дано следващия път да хванат детето на някой който сега ги оправдава.

    Коментиран от #23

  • 11 Полицията е с вързани ръце !

    6 5 Отговор
    Прокурора, следователи, съдията, кметове, армия
    - те са просто ПИОНКИ с лимитирани права. РАЦЕТЕ ИМ СА ВЪРЗАНИ ОТ ЗАКОНОДАТЕЛЯ - ПАРЛАМЕНТА ! НАРОДНИ изб.анници и
    и НАРОДНИ ИЗМАМНИЦИ ! Решавайте Вие изстрадали мои сънародници ! Народа се оказва дефакто без представители в ПАР.АМЕНТА. ТАМ СА ПАРТИЙНИ ШАЙКИ БОРИЧКАЩИ СЕ ПО МЕЖДУ СИ, разчитайки на нашите ГЛАСОВЕ. НИЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС С НАШАТА НАИВНОСТ И НЕПРСВЕТЕНОСТ !
  • 12 НАРОДА НЯМА СВОЯ ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА

    8 1 Отговор
    Ако съм сбъркал, напишете коя е закрилницата на НАРОДА ? Аз нямам партия, защото такава НАРОДНА ПАРТИЯ НЯМА !
  • 13 Още един извод

    6 0 Отговор
    Изглежда, че ПАРЛАМЕНТА и Правителството се чувстват по - комфортно когато има необуздана улична престъпност, за да отвлича вниманието на НАРОДА от гешефтите на ГОЛЕМИТЕ РИБИ - КОСАТКИТЕ ! Вие ще се съгласите ли с това мнение ?
  • 14 Не считате ли че е НУЖНА

    3 0 Отговор
    НАРОДНА ПАРТИЯ С ЦЕЛИ - НАРОДНИТЕ ИНТЕРЕСИ.Нов Парламент, Нов Референдум за Нова Конституция и Смяна на името на страната с НАРОДНА РЕПУБЛИКА и с НАРОДЕН КОНТРОЛ. С Частно и ДЪРЖАВНО, НО РОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА ДА Е ОПРЕДЕЛЯЩА А не КОСАТКИТЕ да владеят ЕДРИЯТ БИЗНЕС. КОСАТКИТЕ само СРЕДЕН БИЗНЕС а ЕДРИЯТ НА ДЪРЖАВАТА ! И закрила за малкият бизнес ! Дали съм прав ? Кажете Вие ?

    Коментиран от #24, #25, #26, #27

  • 15 Който гласува за днешн партиен лидер

    0 0 Отговор
    Сам се слага живота на КРИМИНАЛНАТА РОЛЕТКА ! И после пак - протести и " БЪЛГАРИ , ЮНАЦИ !" Да не бъдем повече Бунаци, Глупаци и Ахмаци ! НО ?! КЪДЕ Е НАШИЯТ ЛИДЕР С НОВА ПРОГРАМА И С НАРОДНИ ЦЕЛИ И ЦЕННОСТИ ! ПРАВА, СИГУРНОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ, ЗАКОННОСТ И ЗАЩИТА НА ЧОВЕКА И СОБСТВЕНОСТТА ? Защо няма такъв лидер ? А ? ЗАЩО ? ЗАЩОТО ТАЗИ СИСТЕМА Е КРИМИНАЛНА !
  • 16 И Средствата за Масова Информация

    1 0 Отговор
    СА средства за Масова ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ! И ШОУТО НА СЛАВИ и КУМИЦИТЕ и Биг брадърс и Стани Богат, и Задника на Райна - всичко туй те дърпа да си вън от проблема на ДНЕШНИЯТ ДЕН ! Избирайте сами съдбата е в наши ръце в крайна сметка. Ако не се обединим в една ЦЕЛ - ще сме стадо без СТОПАНИН и вълци ни яли ! ТУЙ от мен , прав, крив, решавайте Вие ?!
  • 17 Гледахте ли интервюто на секретар е на

    0 1 Отговор
    ПГ на БСП Вежинов ? Гледайте го и после се опитайте да го пресъздадени. И второ - каква е приликата и разликата на изложеното ог него и мнението на човек от улицата или жител на цигански квартал. Ще ви подскажат малко, само в сло в словестното майсторство на словестудството. Нищо конкретно просто кьорфишеци : НОВ ПОДХОД, НОВА СИСТЕМА НА УНПАВЛЕНИЕ, НОВО ВИЖДАНЕ, НОВ НАЧИН. Че всеки манга от влака за Ихтиман ще ти го каже същото но с цигански патос ! Те това е БСП и секретаря на ПГ Вагонен ! Боже ДЕ ПРОСТИКО ПРОСТИДИС ! До кога БОЖЕ тези МАЗНИ ЛАЙКУЧКИ ?! Гледайте и анализирайте. ТОВА Е СТРАШНО и ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ ! А ГЕРБ и останалите са още по зле
  • 18 Важинов или Вагинов

    2 1 Отговор
    РАЗЛИКА НЯМА. Поли проститутка !
  • 19 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    Мвр кат дай данс нсбоп най голямата организирана престъпна групировка
  • 20 Явно потърпевшият

    1 0 Отговор
    Е разпознал някой от нападателите, или друг свидетел! Полицайте не са баба Ванга!
  • 21 ghostface

    1 0 Отговор
    е какви доказателства искат още......
  • 22 питбула

    0 1 Отговор
    Часовници за десетки хиляди левове ха ха ха :)....
    Толко ли струват ментетата от Илиенци? Дето ги продава за оригинални и прибира пара... Нема как иначе крупен бизнес с часовници!
  • 23 Serem nasserem

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "бай Иван":

    Ако ги вкарат в панделата кой ще прави месечните вноски (отчет) на съдиите?Ако имах престъпни наклонности щях да ръся70% от това което изкарвам,разбирай-съдии,прокурори,полицаи,политици тъй като не съм алчен и най вероятно никй нямаше да ме пипне,даже щтяха да се грижат бизнеса ми да върви.
  • 24 мечтател

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Не считате ли че е НУЖНА":

    Би било чудесно, но не е реалистично. На практика няма да работи така както ти се иска. В държавните предприятия ще работят държавни служители, които няма да вземат присърце интересите на държавата и много бързо ще се корумпират. Ще се организира нелегално източване на ресурс от държавните предприятия към частните. Единственото спасение е система, която по конституция не допуска богатство по-голямо от това, което ти е нужно за да живееш. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се комбинира със закони недопускащи хора или организационни (политически и икономически) структури да се срастват със властта защото ще се получи диктатура.
  • 25 мечтател

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Не считате ли че е НУЖНА":

    Продълж от 24 :Единствената възможност е ако заплащането във всяка професия се регламентира централно и е съобразено с целите на общественото развитие, като най-високо се заплаща важния, но непривлекателен производителен труд. Ръководните, организаторски и обслужващи производителния труд дейности трябва да бъдат регламентирани също централно. Същността им трябва да се стандартизира така, че да не изискват прекалено специални знания и умения. В комбинация с качествено и масово образование повечето хора ще могат да се справят с ръководни дейности, което ще позволи да се въведе мандатност плюс заплащане, което няма да е безумно високо.
  • 26 мечтател

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Не считате ли че е НУЖНА":

    Продълж. от 25: Тогава професиите даващи власт няма да са толкова привлекателни, че да превръщат хората в изроди, които са „клетките” на добре познатите ни обществени тумори. Тогава който иска да си купи бързо апартамент -да поработи в мините и след това ако иска да стане шеф някъде и да си живурка спокойно докато пак не реши, че му трябват много пари. Ще можем да си позволим повече социални придобивки, което да намали житейските ни грижи и да подобри качеството на живота. Ще изчезнат много дейности насочени към моделиране на неестествени човешки качества и навици превръщащи хората в идиоти и уроди-военното дело, полицейщината, рекламата, професионалното изкуство, което вместо да отразява живота, го моделира в сатанинска посока. Когато един надарен човек започне да взима пари за изкуството си, той отключва процеси, които убиват артистичността му. Ще изчезнат античовешки безумици като материализираното авторско право върху „интелектуална собственост”, обществения кърлеж наречен „патентно право”, без който в момента няма как да минем. Но най-хубавото е, че ще изтрием историческата грешка на американските идиоти от преди два века да дефинират юридически корпорацията със всички права на човешко същество, но без поне най-важните му задължения, крепящи реда в обществото.
  • 27 мечтател

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Не считате ли че е НУЖНА":

    Продължение от 26: Стандартизирането на управленските дейности няма как да стане в конкурентна среда, която изисква „да изядеш другия за да оцелееш”. Конкуренцията изисква неистов мотив за оцеляване и добро умение за взимане на нестандартни решения в трудно предвидима обстановка.Тоест стандартизирането на управленските дейности е възможно само ако тази система е приложена едновременно в целия свят. Няма как да я приложиш само в даден регион и да проработи, ще те изпапкат. Соца го доказа ясно, макар и да не беше като това което описах по-горе.