Last news in Fakti

11 Март, 2019 20:18 3 664 7

Тираджия с осем месеца "условно" за кражба на гориво

  • гориво-
  • тираджия

Шофьорът присвоил над 700 литра дизел, собственост на фирмата, за която работел

Тираджия с осем месеца "условно" за кражба на гориво - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Шофьор на тежкотоварен автомобил ще изтърпи условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за длъжностно присвояване. Присъдата срещу 46-годишния К.С. е постановена от Районния съд в Добрич и беше изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че в качеството си на длъжностно лице - шофьор на седлови влекач с полуремарке, е присвоил 729.16 литра дизелово гориво на стойност 1079.16 лева, собственост на фирмата, в която работел. Мъжът е осъден да възстанови нанесените с деянието му имуществени вреди, като плати обезщетение на работодателя си в размер на посочената сума, заедно с лихвите върху нея. По делото е установено, че в периода от 3 до 7 февруари 2016г., при изпълнение на възложена му задача, подсъдимият на два пъти заредил по 500 литра дизелово гориво - общо 1000 литра.

В следобедните часове на 7 февруари 2016 г., след като приключил работа, мъжът паркирал влекача на ползван от неговия работодател паркинг в Добрич. Непосредствено след това била извършена проверка на товарния автомобил, при която се установило, че в резервоара му има едва около 120 литра гориво. Изготвената в хода на разследването експертиза установила, че мъжът е присвоил общо 729.16 литра дизелово гориво. Количеството било изчислено, след като от данните за зареденото гориво били приспаднати изразходваното количество, съобразно изминатия с автомобила път и наличните в резервоара литри.

На първа инстанция делото е преминало в условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал постановената спрямо него присъда с искане за по-леко наказание.

Окръжният съд прецени, че определеното от Районния съд наказание е законосъобразно и справедливо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    25 2 Отговор
    Работи му за без пари. Това нафтата е като бонус. Както на сервитьорка бакшиша. Заплатата малка от бакшиш се докарва.

    Коментиран от #4

  • 2 да се вземе предвид че

    21 0 Отговор
    Грешката му е била че е източил много наведнъж и се е усетило.......трябвало е малко по-малко, явно е имал купувач за по-голямо количество и се е полакомил!

    Коментиран от #3

  • 3 Пешо

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "да се вземе предвид че":

    По-сериозните фирми дистанционно отчитат разхода на гориво и наличностите в резервоара. Могат да видят кога, къде и колко е източил. И на това са му намерили цакат шофьорите, ама трябва малко ум.

    Коментиран от #5

  • 4 оня

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    Малко, малко колко да е малко. По 2000 евро и горница. Ама кражбата е сладка. Еб... съм го у шефа е философията. Но понякога стават и грешки :)
  • 5 Клюкар

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Абе Сталин не е могъл да се оправи със шофьорите,та тия ли . Некой го е натопил, затова е изгорел.
  • 6 Будалата

    6 0 Отговор
    Ако сметнеш в България колко камиони, фадроми, строителни машини селскостопански машини и що нафта се е открало. Опа. Забравих ЖЕПЕТО. Локомотиви на нафта мани бегай. Да не споменавам котли за парно на болници, Училища и Детски градини. Та картинката е ясна от дълго време. Но изгаря някой от време на време, такъв е живота.
  • 7 Манаф чиев

    2 0 Отговор
    Кражба колко може и това е