Last news in Fakti

16 Март, 2019 21:15 12 564 16

Полицейски чадър над наркодилъри в Плевен

  • плевен-
  • дрога-
  • полиция-
  • полицейски чадър

Ивелин Иванов, по прякор Мечката, от Плевен е криминално проявен и осъждан, с множество регистрации в МВР

Такса "Спокойствие", полицейски чадър, обвързаност с хора от криминалния свят, подкупи – тези думи чуваме напоследък по повод шумните акции срещу злоупотреби и корупция сред служители на МВР.

Ивелин Иванов, по прякор Мечката, от Плевен е криминално проявен и осъждан, с множество регистрации в МВР за притежание и разпространение на наркотици. Сега е в следствения арест по дело за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на дрога. Задържан е в средата на януари, докато шофира в посока Плевен-София с около два килограма и половина амфетамини. В момента е обвинен заедно с още 7 души с иззети 5 килограма синтетична дрога, марихуана, оборудване, материали за направата на амфетамини.

Преди около година Иванов е засечен от охранителните камери на магазин в Плевен да разговаря с Цветомир Илиев – началник сектор на Криминална полиция, Второ РУ-Плевен, съобщава Нова телевизия. На кадрите не се вижда какво, но Иванов подава нещо на Илиев, което той бързо прибира в джоба си. Според информатори от подземния свят това може и да са пари. До задържането му на 5 януари, Иванов е имал и други срещи с полицаи, твърдят очевидци.

Изгледахме записа. Има си компетентни служби, които ще извършват проверка. Това мога да кажа, заяви зам.-директорът на ОД на МВР – Плевен Петър Енчев. Два дни след интервюто МВР – Плевен официално иззема показания запис. Директорът Красимир Начев назначава комисия за вътрешна проверка по видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 829

    89 7 Отговор
    Няма, повтарям, няма сериозно престъпление, в което да няма замесен полицай(и)!
  • 2 Гост

    66 4 Отговор
    За съжаление в цялата държава е така,тези боклуци са за разстрел
  • 3 Те са в

    27 1 Отговор
    Лайфа на 9 квартал. Така ми се вижда на снимката.
  • 4 Плевен

    55 2 Отговор
    Обществена тайна е че Краси Начев и Петър Енчев са начело на групата и разпъват чадъра над нея. Цецо Илиев упражнява чадъра на терен. Последният е шеф на Второ РПУ в града, което отговаря за 9ти квартал - кварталът от който е и в който разпространява наркотиците си групата на Мечката. Въпросният наркодилър използва връзките си в полицията за да разчиства сметките си с конкуренцията като им подхвърля наркотици в автомобилите или домовете им. Тази връзка върви и на обратно като се "нареждат" хора неудобни на партньорите му от МВР, сиреч онези които не си плащат.
    Добре дошли в Плевен

    Коментиран от #11

  • 5 Предизборен ПР

    30 2 Отговор
    В допълнение ще кажа: че не само, че такива неща се случват със съдействието на полицията, но стават с покровителството на влстта! Нищо не се случва без знанието и съгласието на Тиквата и Физкултурника и без изплащане на техния дял.
    То, те рекетират легален бизнес и дейности, какво остава за най-печелившите криминални дейсности... Същото е и с шефа на НОИ Силистра, кметовете и т.н., нищо не е ставало без знаннието и напътстването от влстта!
    Просто, това, което наблюдаваме е поредния предизборен ПР за сметка на бушоните на ГРОБ...
  • 6 Непуки

    24 1 Отговор
    Трябва да ги изметем всичките.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Голям прос

    26 0 Отговор
    Де да беше само в Плевен. Навсякъде са.
  • 9 dido

    14 4 Отговор
    Не е полицейски чадър а е ГЕРБ закрила.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 От Плевен

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Плевен":

    Прав си, но Цецо Илиев е началник криминална и е за целия район на 2РУ. То е обществена тайна, че взима пари, че праща охранителна полиция да пребиват конкуренти на Мечката.
  • 12 Трибестан

    7 0 Отговор
    Плевен, Плевен град прочут, град на 'урви и на студ.

    Коментиран от #13

  • 13 Румен

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трибестан":

    Ааа,това е града на Румен Петков,там няма да пипате,че лошо ви се пише.
  • 14 Уесли Снайпс

    1 0 Отговор
    Тези неща ги знам от 15 годишен, първо второ няма значение, и още много други неща..
  • 15 Георги

    1 0 Отговор
    Не пагони да късат, глави трябва да се секат на всеки полицейски престъпник. На центъра народен съд пред цялата общественост и публична екзекуция.
  • 16 Румен тодоров

    2 0 Отговор
    Всички назначения на високи длъжности ставаше с одобрението на вътрешна сигурност, а в Плевен е Цецо Маринов. Всички са от едно котило!!! Цецко, защо не и вземеш достъпа, нали така правиш с ДРУГИТЕ?