Last news in Fakti

25 Март, 2019 19:29 8 959 32

Цигани биха юноши на футболен отбор в Ихтиман

  • цигани-
  • ихтиман

Над 100 роми нахлули на терена, нападайки играчите на КОМ-98 (Годеч)

Цигани биха юноши на футболен отбор в Ихтиман - 1
Илюстративна снимка

Четирима футболисти от юношеския отбор на КОМ-98 (Годеч) са пострадали при вчерашното нахлуване на публиката по време на мача на стадиона в Ихтиман. Това разказа пред „Актуален глас” Десислава Цветанова, пътувала заедно с годечкия отбор и станала пряк свидетел на случващото се.

Ето разказът ѝ:

"Мачът започна в 10:30 часа на стадиона в град Ихтиман. Отборът на Годеч поведе с 3:0. Второто полувреме домакините изравниха - 3:3. 15-20 минути преди края на мача годечкият отбор поведе, като вкара четвърти гол. В този момент на наш футболист, който е с астма, му стана лошо и легна на тревата.

От публиката започнаха да се чуват викове: "Ставай, бе. Ти си симулант”.
Минути по-късно момче на видима възраст 25 г. от ромски произход нахълта на терена и започна да удря нашите играчи. И изведнъж цяла тълпа от роми – над 100 човека, започнаха да прииждат от трибуните към игрището и да блъскат момчетата от Годеч.

Калоян (б.р. – Калоян Дренков – треньор на отбора) започна да ги разтървава, притичаха се и други хора на помощ. Съдиите, които бяха три жени, веднага прекъснаха мача. За минути страстите се поуспокоиха. В един момент момчетата и цялата група от Годеч – в това число и аз, тръгнахме към съблекалнята, но потокът от роми вървеше по нас и ни приклещи на тясно. Тогава единственото, което можеше да ни спаси, е да ни заключат вътре в съблекалнята. Докато бяхме вътре, звъннах на тел. 112 и след 7 минути се озова патрул на полицията с двама служители. Започнаха разпити и след като чуха и двете страни – изгониха ромите. Тогава нас ни отключиха и тръгнахме към буса, който вече ни чакаше.

Шофьорът, като разбрал какво се случва, също звъннал на тел. 112. Тръгвайки да се качваме в буса, заваляха устни заплахи, че ще ни намерят, ще ни убият. Около 30 минути седяхме в буса, чакахме ги да се разотидат. И едва след като стадиона се поизпразни си тръгнахме с полицейски ескорт, който ни съпроводи до табелата на град Ихтиман."

Цигани биха юноши на футболен отбор в Ихтиман

Десислава Цветанова още обясни, че се чака решение на БФС по казуса, а пострадалите играчи ще си търсят правата. Някои от тях вече са извадили медицински свидетелства. От МВР са потвърдили пред „Актуален глас“ за инцидента. Работата по изясняването на всички факти и обстоятелства около случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДПС

    76 1 Отговор
    за права и свободи ;)
  • 2 Петър

    57 1 Отговор
    Аааааа да ви таковам бразилци гадни.
  • 3 Траян

    95 3 Отговор
    Това не са хора, а животни драги сънародници. При соца се живееше, от гетото не излизаха тези примати, а сега и на мач ходят. То Българите имигрираха, кой да ходи на мач. Само Ромеите

    Коментиран от #30

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    18 36 Отговор
    По време на Османската империя циганите не са имали никакви права. Ще търсите вие закрилата на султана, ама няма.

    Коментиран от #15

  • 6 Русуфил

    46 4 Отговор
    Сапуните на веро!

    Коментиран от #28

  • 7 4рррр

    47 3 Отговор
    Оня, министър на войната,да вземе да прати командосите да разчистят тая циганска гмеж...
  • 8 АзВечеСъмТе

    57 2 Отговор
    Когато на власт е беззаконие и хаос ето това е резултатът. За 30 години целенасочено унищожение на българския народ резултатът е налице...
  • 9 Един от многото

    53 2 Отговор
    Полицаите не знаят задълженията си изглежда.
    " Започнаха разпити и след като изслушаха и двете страни- изгониха ромите." Има ли арестувани? Не! Има ли глобени ? Не! Тогава за чий чеп са отишли на стадиона? Само харчат парите на данъкоплатците. А е имало и заплахи за убийство!
  • 10 Гост

    57 0 Отговор
    Някой ден децата и внуците ни ще ни проклинат че сме допуснали развъждането на тези нагли паразити.
  • 11 Batushka

    44 1 Отговор
    Плюете циганите ама то е същото като да плюете кучетата около кофите за смет защото са се родили ...а трябва да плюете кмета (СЛЪНЦЕТО) дето ги размножава...
  • 12 Преброяване на бесните язовци

    37 4 Отговор
    Циганите + Хасан на сапун.
  • 13 Емил

    15 17 Отговор
    Футболът по целия свят е циганско забавление!

    Коментиран от #16

  • 14 Будалата

    41 3 Отговор
    Като бях малък съм се чудел защо са ги правили на сапун. Но сега разбирам защо.
  • 15 ванката

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    а при бай тошо да не би да имаха...

    Коментиран от #17, #31

  • 16 ванката

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    прав си точно толкова е циганско колкото и четенето на книги в библиотека...
  • 17 Хасан

    12 15 Отговор

    До коментар #15 от "ванката":

    Бай Тошо им даде уседналост, научи ги на занаяти и прати малките ромчета в училище. Бай Тошо даде майчинство и привилегии на многодетните майки и ромките започнаха да раждат безпирно.
  • 18 Гост

    31 0 Отговор
    Минете покрай пожарната и циганската махала в ихтиман и вижте на какво прилича реката която тече покрай махлата. Тия са газова камера всички
  • 19 Мале мила

    19 0 Отговор
    Ше дам по стотачка на тез цигани да влязат в парламента и МС да си правят каквото искат ако ги и е,,,т плащам двойно
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 миризлив

    7 1 Отговор
    миризлив, дай си ти адреса, махалата няма да те скрие...
  • 25 Припомням

    23 1 Отговор
    Циганите в ихтиман само преди няколко месеца убиха човек във влака Плд-София. Многократно са трошили патрулки на полицията в Ихтиман. Не плащат билети във влака и най-необезпокоявано управляват каруци по пътната мрежа без да платят и лев на държавата. Не плащат ток, вода, данъци. Последните неща важат за цяла България. Но тия в ихтиман са от най-мръсните цигани, не че другите са чисти де. Отделно в махалата в ихтиман даже и по медиите на няколко пъти през годините стана ясно, че има оръжия. Самите цигани си говорят пред камерите на национални медии без да се притесняват - 2та клана в махалата, единият се казва зрънковците, другият не го знам, се бяха нападали и после пред телевизията тия от единия род говорят как другите били вадили оръжия, помпи, пушки и тем подобни. Но не въздушни а очевидно ловно или армейско оръжие. А че в тази и останалите махали се развъждат болести и не важат абс никви закони незнам дали има някой на който не му е ясно. Може би само на крайно затъпелите либерални толерантни дебили.
    Докато тези въпроси не се поставят сериозно и държавата не влезе в тези гета, циганските безчинства, убийства и паразитизъм ще продължава. Това вече си е и военно положение, но скрита война - всеки ден циганите убиват. Има си доклади които още преди 10 г. пророкуваха това, ама няма кой да чете. Бездействащите егоисти да си ядат попарата. Аз съм скинар, нямам проблем. Ама няма и да ви спасявам. Знам и английски, по-всяко време може да се махна както нап
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 262

    19 2 Отговор
    При неутрализиране на циганите трябва да се знае че те са много страхливи индивиди!Ако е сам,циганина напада единствено стари хора или жени!Те стават опасни когато са на група.Но разбира се има начини да бъдат "успокоени"!
  • 28 Оки

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Русуфил":

    Брат лесно е зад екрана а. Сигурен съм че си скрит в дупка
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ххх

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "Траян":

    Ами, скъпи сънароднико, циганите са се превърнали в примати точно заради това, че преди сте ги държали затворени в гетата! И теб да те държат затворен в клетка на какво ще се превърнеш??!!
    Просто жънете това, което сте посяли.
    В Гърция има също толкова много цигани и то същите като тези в България, от същия генотип, даже и диалектите им са еднакви, обаче в Гърция проблеми с циганите нямат. В Португалия, Испания, Франция, Англия, Унгария, Чехия, Словакия, Сърбия също има много цигани, но нямат такива проблеми с тях!! Защо??!! Защото не са ги държали затворени в гетата като маймуни.
  • 31 Ххх

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "ванката":

    При бай ти Тодор циганите се образоваха. Министърът на външната търговия бе циганин, Иван Костов е циганин, имаше и милиционери цигани и т.н. Истинските проблеми с циганите започнаха след 1989-та, в момента, в който партиите започнаха да ги купуват с кебапчета и бира.
  • 32 ъъъ

    1 1 Отговор
    Каракочанов и силите за специални операции къде са?

    Страх ги е да не им подуят кофите като оня - легендарния парашутист, набит от две хлапета?