Last news in Fakti

28 Март, 2019 15:54 16 791 26

Жесток убиец се разхожда на свобода в Бургас

  • петър попчев-
  • попчето-
  • бургас

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост

Жесток убиец се разхожда на свобода в Бургас - 1

Известният бургаски рецидивист Петър Попчев, по прякор Попчето, е заплашен от доживотен затвор заради брутално убийство в градинката до Старата поща в Бургас, пише Флагман.бг. Преди дни Попчев е обвинен, че при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди умишлено умъртвил Николай И., след като му нанесъл множество удари с ръце и крака в главата.

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Пострадалият е приет в болницата с разбит череп и издъхва след 2 седмици в кома.

Случаят е от лятото на 2016 г., но едва сега влиза в съда. Ако бъде признат за виновен, Попчев може да получи от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Новото обвинение е повдигнато на базата на множеството експертизи, назначени по случая. Разследването претърпя няколко обрата, като това е третата промяна на обвинението.

Припомняме, че първоначално Попчето е обвинен в убийство, но малко след това семейството наема известния юрист Благой Потеров и то бързо се преквалифицира в убийство по непредпазливост. Обяснението е, че смазаният от бой човек издъхнал от удар на главата му в бордюра след серията от крошета и ритници. Към случая все пак е прибавен опасен рецидив заради криминалното минало на бургазлията.

Попчев е пратен зад решетките почти веднага след атаката, но след обрата по делото е пуснат през декември и посреща у дома коледните и новогодишните празници. Малко по-късно мярката му е изменена от домашен арест в 15 000 лв. гаранция и Попчев отново се разхожда спокойно из града за ужас на бургазлии.

Не му трябва много време, преди отново да влезе в криминалната хроника. Така се стига до края на август м. г. Тогава Попчев се забърква в масовото меле в едно от най-популярните плажни заведение в града – „Сакса бийч“. Заедно с Георги Карчев-Карчо, Петър Ганев-Белото и Димитър Колев, Попчев буквално помита друга компания пред препълненото с клиенти заведение.

От ексклузивните видеозаписи на мелето ясно се вижда, че Карчо и Попчето са сред най-дейните в екшъна. Всички от групата са арестувани при спецакция веднага след боя, но от Попчев няма и следа. Той все пак е арестуван през декември м. г. след 3-месечно издирване.

Попчето обаче седя зад решетките едва месец и тихомълком бе пуснат от съдия Захарин Захариев в средата на януари срещу скромните 2000 лв. гаранция. Решението на окръжния магистрат буди недоумение, тъй като Попчев е рецидивист, вече лежал 4 години в затвора за опит за убийство. Освен това той се укриваше от закона дълго време, а и срещу него има висящо производство за тежко умишлено престъпление. Какво ще му попречи, ако реши да изчезне след тежкото обвинение?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    90 2 Отговор
    Попчето да пребие на съдията детето, ама ей така случайно, пък може и съдията да пребие, пак случайно. Ей тогава съдията ще се научи как се дават присъди.

    Коментиран от #10

  • 2 Калоян

    70 4 Отговор
    Защо случай и то не какъв да е а убийство, влиза в съда след три години??? Прокуратурата кога ще се самосезира да разбере кой покрива разни попчета, очи, кюфтета и картофи?!
  • 3 СТАВРИ

    56 3 Отговор
    „УБИТ ПРИ ОПИТ ЗА БЯГСТВО....“......ТОЛКОВА Е ЛЕСНО......ДОКАЗАН УБИЕЦ И НЕХРАНИМАЙКО И МУ СЕ ЧУДЯТ.......????....И КАТО УБИЕ ПАК........БРЕ.....КВО СТАНА....???? ДА МУ СЕ НЕВИДИ И ПРАВОСЪДИЕТО.....

    Коментиран от #4

  • 4 СТАВРИ

    59 0 Отговор

    До коментар #3 от "СТАВРИ":

    РАЗСТРЕЛ И СЛЕД РАЗСТРЕЛА....ЧЕРВЕИ....ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО.......
  • 5 ванката

    35 1 Отговор
    то да беше само в бургас във всяко циганско гето има по десетина двайсет такива подобни само дето са по-цветни от тоя
  • 6 666

    36 5 Отговор
    Още 5 години управление на ГЕРБ и това ще е ежедневие. Гарван гарвану око не вади.
  • 7 Гифон

    27 3 Отговор
    Да, държавата на тиквата и цвъки. Така работи ГРОБ.

    Коментиран от #13, #25

  • 8 Народа

    30 0 Отговор
    Прокуратурата май работи за себе си. Най корумпираните мошеници рекетьори. Вече ставате жалки
  • 9 Преброяване на бесните язовци

    34 1 Отговор
    Ако зависеше от мен, наказанието на Попчето щеше да е 10 удара в главата с 8 килограмов чук.
  • 10 Мари

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    съдии, съдчета, и съдийки, страшни сте!!!
  • 11 гост

    25 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Попчето обаче седя зад решетките едва месец и тихомълком бе пуснат от съдия Захарин Захариев !!! Браво на съдя Захарин Захариев ...След като има такива безгръбначни съдий очевидно и убийци като въпросния деградант ще си щъкат спокойно по улиците слещу 2000лв гаранция !!!
  • 12 Пешо

    38 0 Отговор
    Сега джендара съдия Захаринчо в затвора за 5 години и конфискация на цялото му имущество и ще се поправи.
  • 13 Мартин

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гифон":

    Така работи от 89 до ден днешен!!!
  • 14 Цецо

    19 0 Отговор
    Сега е редно да осъдят този Захарин Захариев на доживотен, без право на замяна... поне!!!
  • 15 Дидо

    14 1 Отговор
    Ще да има вуйчо владика това попче...
  • 16 Миглена

    14 1 Отговор
    Ежедневно правасъдието ни доказва колко е неработещо! Колко още хора трябва да погуби попчето, за да се озове където му е мястото?? Срам и позор!
  • 17 Венчето

    11 3 Отговор
    Този юнак Попчето не е ли син на митничаря Гошо Попчев ?
  • 18 Българин

    9 0 Отговор
    Тате като отговаря със парички всичко е ок! Да му мислят хората без пари! Да се готвят да си излежават кой за коза,кой за кон,кой за 2 ти за кола! А този олигофрен рецидивист на свобода !!! Браво на съда!!!! А и той се осмелява да си прави нови престъпления!!! Защо ли?!?
  • 19 Българин

    11 0 Отговор
    Цацаров!!!!!!! Няма ли да се самосезираш за този случай и за още много такива подобни! Не те ли е срам плазмодииииии търтеййй!размърдат си дебелия ленив задник!! Утре ти може да срещнеш този попето и да бъдеш убит от него!!!!или. Твой роднина !!! Пожелавам ти го от все сърце!!!!ако не вземеш мерки търтейй
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иво

    10 0 Отговор
    ... Решението на окръжния магистрат / Захарин Захариев / буди недоумение ... - напротив, въобще не буди никакво недоумение ! Пасмината , която е в т.н. Съдебна система - корупция, продажност, алчност, дебелоочие ... - какво очакваме от такива измекяри?
  • 22 лек

    2 2 Отговор
    а уе лек, много сти батки, а пък тоя и аъдиите е уплашил, не искат да го вкарват в затворЯ
  • 23 Ах морето

    0 0 Отговор
    Той не е само един.
  • 24 Ах морето

    1 0 Отговор
    Не решението което е взел,буди недоумение,а сумата която е получил,само това е неизвестното в цялото уравнение!
  • 25 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гифон":

    Галфон,а не грифон си ти трол нескопосан.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.