Last news in Fakti

1 Април, 2019 18:10 2 188 6

Разбиха престъпна група за производство и продажба на оръжие

  • престъпна група-
  • оръжие

Операцията е проведена от служители на ГДБОП, под ръководството на Специализираната прокуратурата; задържани са шестима

Разбиха престъпна група за производство и продажба на оръжие - 1
Снимки: МВР

Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на Казанлък. Действията са осъществени от служители на ГДБОП, под ръководството на Специализираната прокуратура. Разследването стартира, след като в края на август 2018 г. бе получен сигнал в ГД „Борба с организираната престъпност“ и бе образувано досъдебно производство, уточни заместник – директорът старши комисар Стоян Темелакиев.

Той посочи, че операцията е проведена от ТСБОП -Стара Загора и колегите им от Пловдив и Хасково. След получаване на сигнала са предприети оперативно – издирвателни действия за събиране и разширяване на информацията. В момент на сделка са задържани шестима, един от които - служител в завод „Арсенал“, всички с криминални регистрации за различни престъпни деяния. По думите на ст.комисар Темелакиев, няма данни за съпричастност на членовете на групата към терористични организации.

Иззети са седем автомата, пистолет „Макаров“, картечен автомат, ловни пушки, боеприпаси и множество части за карабини, допълни прокурор Димитър Петров, изпълняващ функцията ръководител на Специализираната прокуратура. Той обясни и схемата, по която групата е работила - служителят на завода е изнасял частите за оръжието. При поръчката се е заплащало предварително, след това то е било сглобявано.

Автоматите са били със заглушители и са търсени предимно от бракониери, занимаващи се с незаконен лов на територията на общината. Няма данни за износ на намереното оръжие, разпространявано предимно на територията на Казанлък. Прокурор Петров допълни, че въпреки правените проверки от служба „КОС“, се касае за ниско ниво на контрол в завода.

Разбиха престъпна група за производство и продажба на оръжие
Разбиха престъпна група за производство и продажба на оръжие


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пенсионер

    29 0 Отговор
    А ПРЕСТЪПНАТА ГРУПА С АПАРТАМЕНТИТЕ КОЙ ЩЕ РАЗБИЕ ИЛИ ЦЯЛОТО ЧУДО ЗА 3 ДНИ И ПОСЛЕ С НАЧАЛО..... КАРАЙ ДА ВЪРВИ.......ВРЕМЕТО Е НАШЕ --РАПОРТ ДАДЕН !!!!!!!
  • 3 смърт за всички партии

    16 1 Отговор
    От къде мога да си купя

    Коментиран от #5

  • 4 Давид

    17 1 Отговор
    А кога ще арестувате нападателя на бистришките тигри за незаконен износ на дрога и оръжия за Сирия . Само с глупости се занимавате. Терористите са в парламента .
  • 5 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "смърт за всички партии":

    И аз искам две бройки.
  • 6 ИВАН

    7 0 Отговор
    Тия десантни автомати, не ми приличат за бракониерски лов, а са по скоро терористично оръжие, а сега се сетете за етноса на арестуваните, а бройката автомати не се знае от никого и не се знае кой се въоръжава с тези автомати и по кого един ден ще стрелят ... горко на българския народ, с такива политици