Last news in Fakti

9 Април, 2019 18:11 9 656 21

По 6 години затвор за двама полицаи, откраднали контрабанда за близо 300 000 лв.

  • стефан модев-
  • петър атанасов-
  • контрабандни цигари

Пловдивският окръжен съд даде възможно най-тежкото наказание

По 6 години затвор за двама полицаи, откраднали контрабанда за близо 300 000 лв. - 1

Окръжният съд в Пловдив осъди подсъдимите Стефан Модев и Петър Атанасов на "лишаване от свобода" за срок от шест години при първоначален строг режим.

Магистратите признаха подсъдимия Стефан, работил до задържането му като младши инспектор в сектор "Общинска полиция“, за виновен в това, че на 27.05.2017 г. в Пловдив, в съучастие като извършител с Петър Асенов Атанасов, е отнел чужди движими вещи – лек автомобил "Фолксваген“ ЛТ на стойност 8000 лева, мобилен телефон "Самсунг“ S 3 на стойност 272 лева, калъф за мобилен телефон на стойност 11 лева и 37 500 кутии цигари марка "BUSI-NEES ROYALS“ на стойност 281 250 лева – всичко на обща стойност 289 533 лева, от владението на Е. Х., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване, като грабежът е в големи размери.

Със същата присъда подсъдимият Стефан е признат за виновен в това, че на 09.06.2017 г. в Пловдив, като е държал огнестрелно оръжие – 1 брой пистолет "Макаров“, и боеприпаси – 8 броя бойни пистолетни патрони и 8 броя стоп патрони, не е взел необходимите мерки за сигурност и особено мерките, предвидени в надлежните правилници, наредби или инструкции: чл. 98, ал. 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия /ЗОБВВПИ/, е съхранявал посочените огнестрелни оръжия, боеприпаси извън метална каса, неподвижно закрепена и снабдена със секретно заключващо се устройство, поради което и на основание чл. 338, ал. 1, пр. 1 от НК вр. чл.54 от НК му налага наказание лишаване от свобода за срок от една година.

На основание чл.23 ал.1 от НК окръжният съд налага на подсъдимия Стефан едно общо най-тежко наказание лишаване от свобода за срок от шест години при първоначален строг режим.

Със същата присъда окръжният съд признава подсъдимия Петър, работил до задържането му в ОД на МВР – Пловдив като разузнавач в отдел "Криминална полиция“, за виновен в това, че на 27.05.2017 г. в гр. Пловдив, в съучастие като извършител със Стефан, е отнел чужди движими вещи – лекотоварен автомобил "Фолксваген“ ЛТ на стойност 8000 лева, мобилен телефон "Самсунг“ S 3 на стойност 272 лева, калъф за мобилен телефон на стойност 11 лева и 37 500 кутии цигари марка "BUSI-NEES ROYALS“ на стойност 281 250 лева – всичко на обща стойност 289 533 лева, от владението на Е. Х., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване, като грабежът е в големи размери, поради което и на основание чл. 199, ал. 1, т. 1, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК вр. чл.54 от НК му налага наказание лишаване от свобода за срок от шест години при първоначален строг режим.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    6 15 Отговор
    Изглеждат интелигентни момчета!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Шиле

    34 2 Отговор
    Такава практика в полицейските среди е била широко разпространена в началото на 19 век в САЩ.Сега не знам как е там но в България ги копират.Вътрешният контрол в МВР е на ниво пионерски лагер.

    Коментиран от #7

  • 4 Манаф

    18 1 Отговор
    Много скъпи тия цигари бе ,7.50лв парчето
  • 5 Бачо Киро

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Пурко":

    Не само това, Иванчева за 1/4 от тея пари пък само дето 200 години не рекоха да и слагат, остави че я нагласиха....
    Явно се кара по някакви никому известни фактори..?.
  • 6 Давид

    7 2 Отговор
    Така е . Като не са били наясно , че Данс определя кой къде му е мястото ще си сърбат попарата . В тази държава всичко се знае и това е което тези момчета е трябвало да им е първо правило . Омръзнало им е явно да хвърчат на дребни сводници и дилъри .
  • 7 112

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Шиле":

    е ти кво искаш , да фанат некой корумпиран гербераски шеф? по лесн се фащат спящи нощем по колите ченгета.
  • 8 НОСТРОДАМУС

    11 4 Отговор
    съда е жива трагедия за тези шматки какви присъди а за мършите никакви пот всякава критика е съда
  • 9 Ккк

    14 0 Отговор
    Интересното е дали ще осъдят и собственика на контрабандните цигари за акцизна стока без бандерол.

    Коментиран от #10

  • 10 Цвъки

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ккк":

    движи контрабандата на цигари в България, как да го осъдят.
  • 11 Цветомир

    5 0 Отговор
    Ще излежат по 2 и ще ги пуснат за добро поведение
  • 12 Бат Мишо

    15 2 Отговор
    Що приказваш глупости НИВО ПИОНЕРСКИ ЛАГЕР - ти знаеш ли кви тараши ставаха в пионерския лагерАКО НЕЩО ИЗЧЕЗНЕ сечки строени вънка в редица ОБИСК после по бунгалата тараш ЗА 40 стинки изчезнали .... а ся ченгетата обират починалите в катастрофи труповете
  • 13 Бат Мишо

    12 1 Отговор
    ЛИЧНО МОЪ ПРИЯТЕЛ ливанец се качи с 4000 лв плик в колата си и тръгна за люлин без да спира и катастрофира на КИРОВ малко след тунела и звънна още жив че се е ударил - тръгнахме с жена му от симеон където му беше аспухчийницата и заварихме него издъхнал 2 МАЗНИ ФАТМАКА дето хората потвърдиха че са влизали в колата уж в опит да го спасят И ПЛИКА ГО НЯМАШЕ....пуснахме жалба до РПУ то на която НЯМА ОТГОВОР ДО ДЕН ДНЕШЕН та пишете до прокуратурата никви до районното- не че ще свършат нещо но поне ще получите някакъв отговор кът ги ръчка прокурора и ще им вземе некъф процент от заграбеното -иначе сичко остава за намазаните фантета
  • 14 Бат Мишо

    12 2 Отговор
    Да откараднеш в пионерски лагер ПЪРВО ТА ФАЩАХА в старателен обиск ,после те спукваха от бой ,после в педагогическа и после баща ти ако не се окажеш в ТВУ където и бой и егане ......НИвото на контрола в полицията сега е 150 пъти по нисък от пионерски лагер, аретен че и едновремешните пионери щяха да ги бият по ВСИЧКИ ДИСЦИПЛИНИ - кът почнеш от стрелба и слагане на противогаз и свършиш до бягането....а по интелект и знания ще ги ударят в земята ....още са живи и макар и поизветряли едновремешните пионери и поодъртяли ПАК ЩЕ ТУРЯТ в малкия си джоб и полиция и жандармерия по честност неподкупност и любов към българия ЗАЩОТО ТАКА СА ВЪЗПИТАНИ а не кът Сузанита флейтата
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 0 Отговор
    Мвр кат дай най голямата организирана престъпна шаика
  • 17 Порно

    9 0 Отговор
    Така им се пада , като развалят схемата , и пострадалия собственик на буса не може да се отчете където трябва.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Русуфил

    2 0 Отговор
    Така става като крадеш контрабандата от приятелите на човек от партията.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.