Last news in Fakti

11 Април, 2019 13:20 2 517 3

Задържаха мъж, откраднал лотарийни билети за над 80 000 лева

  • плевен-
  • лотария-
  • лотарийни билети

Апашът успял да осребри част от печелившите талони след набеза си

Задържаха мъж, откраднал лотарийни билети за над 80 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията в Плевен задържа 25-годишен мъж за крупна кражба на лотарийни билети, съобщиха от ОДМВР-Плевен.

Престъплението е станало на 17 януари 2019 година в 08:20 часа, когато във Второ РУ - Плевен бил получен сигнал за разбит офис на фирма в Плевен на улица "Гургулят". Полицаите установили, че в помещението е проникнато на 17 януари за времето от 00:58 часа до 08:20 часа чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - срязване на метална решетка и използване на неустановено техническо средство. По информация на собственика са откраднати билети на "Националната лотария" на обща стойност от 81 607 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени действия са проведени разпити на свидетели пред съдия. Назначени са експертизи. Извършени са претърсвания и изземвания, при които са открити част от инкриминираните билети, както и устройства, от които са проверявани билетите. Билетите били за различни игри. Служителите на реда са изяснили, че от тях има спечелени талони и по част от тях са получени и изплатени печалби. Всички вещи са иззети и материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор.

Извършителят на престъплението е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство. На 9 април 2019 година в 15:00 часа с постановление на прокурор в РП – Плевен е задържан за срок до 72 часа и приведен в ОЗ "СА".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    1 0 Отговор
    Еми щом е успял да осребри - начи сега ще връща останалите билети и среброто от осребрените...

    Коментиран от #3

  • 2 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 1 Отговор
    Браво на човека
  • 3 Йосип Броз Тито

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "koko":

    Така и така ще лежи, може да си купи някакъв имот с парите и да го пише на роднина, или пък да ги вложи в някоя чуждестранна банка и няма как да му ги вземат... А билетите всичките могат да бъдат осребрени или ако е много напечено, унищожени.