26 Април, 2019 13:34 1 662 6

Осъдиха условно лекарка за смъртта на дете

  • хасково-
  • лекарка

Тя не изпълнила изискванията за утвърждаване на медицински стандарт "Педиатрия"

Осъдиха условно лекарка за смъртта на дете - 1
Снимката е илюстративна

Медицинска специалистка бе призната от Хасковския окръжен съд за виновна в немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, довело до причиняване на смъртта на малък пациент. Присъдата на А.Н. - една година условно с тригодишен изпитателен срок, е публикувана на интернет-страницата на съда.

Лекарката не изпълнила изискванията за утвърждаване на медицински стандарт "Педиатрия". Тя не забелязала клиничните и параклиничните симптоми на изявената тежка тромбоцитопения, не назначила съответните за това изследвания, не насочила своевременно болното дете към неонатологично заведение от второ или трето ниво, гласи присъдата. Смъртта на детето настъпила на 13 април 2014 година.

Според постановеното от съда, докторката се лишава и от правото да упражнява професията за срок от една година. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пародия

    26 3 Отговор
    За съжаление в България е много лесно да убиеш и да си на свобода отколкото да работиш като вол за стотинки и всички да те следят и ако има разминаване с един лев ще те вкарат в панделата за укриване на данъци
    Пълна простотия, как не ви е срам
  • 2 Бачо Киро

    15 3 Отговор
    Всеки да взема наказателното правосъдие в собствените си ръце. Отдавна е очевадно, че друг начин няма.
  • 3 Дългия

    16 3 Отговор
    Еиии много сурово наказание ,за смърта на малък човек, който не се знае като порасне може да изведе БГ от кризата. Браво на съдиите, продължавайте все така и другите вземете пример от колегите си. No mercy!
  • 4 Туй

    11 2 Отговор
    си е позор за българската съдебна система.По същата логика и местановците убили бебета и деца по пътищата щото не се съобразили с нещо си -1 година условно.ПОЗОР!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дрМехметЙоз

    3 2 Отговор
    Една година, че няма да практикува - бълха я е ухапала...