Last news in Fakti

5 Май, 2012 17:47 1 093 1

Шуменец с 300 фалшиви сигнали на телефон 112

  • 112-
  • шумен-
  • обаждане-
  • сигнал за бомба

Мъжът подал и сигнал за бомба в местния университет

Криминалисти и служители на сектор БОП- Шумен установиха и задържаха мъж от Шумен, който подал сигнал за поставено взривно устройство в Педагогическия факултет на ШУ ”Епископ Константин Преславски”. Злоумишленото деяние е извършено в края на месец февруари, съобщиха от шуменската полиция.

От същия номер, към спешен телефон 112 до началото на месец март са регистрирани около 80 позвънявания. От 1-ви март до 16-ти април мъжът „навъртял” още над 220 обаждания.

След оперативно-издирвателни действия е установен и задържан Е.Х. /44г./ от Шумен. При задържането в него е намерен мобилен телефон и сим карта, от която е извършено злоумишленото анонимно телефонно съобщение. В него е намерен и втори мобилен телефон. Работата на криминалистите била затруднена от факта, че номерът, от който звънил Е.Х. се водил на името на жена, която не знаела за съществуването му.

Жената никога не е ползвала сим- картата, не е плащала и сметки. Е.Х. твърди, че е намерил телефона заедно със сим картата. Прегледан от психиатър, който установил, че мъжът може да носи наказателна отговорност. Работата по изясняване на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    toia e lud