Last news in Fakti

28 Май, 2019 10:29 1 784 4

Деца впрягат кучета да теглят дърва

  • деца-
  • куче-
  • впряг

Инцидентът предизвика остра полемика в социалните мрежи

Снимка, на която се вижда как куче е впрегнато и тегли дърва, предизвика остри реакции в социалните мрежи. Авторът на кадъра не посочва къде е заснет, но отбелязва, че животното е спасено.

"Кутрето е освободено, но е често срещано явление. Жалко, че интеграцията е без резултат. Жалкото е, че деца впрягат кутретата и за тях е нещо редно и допустимо", пише авторът.

Потребителите коментираха, че по селата кучетата се използват основно за звънци и дори за впрягове.

"Умишлено не съм снимала децата, които са инициатори на случката. Впряговете бяха два, с две кучета. Аз бях сама. Едните ги спрях, другите избягаха... деца да впрягат кучета. Първата снимка от 2018 г. ми създаде доста неприятности (тя беше и изтрита). На нея се виждаха лицата-извършители. Днешната снимка е достоверна, не е "простотия за минутка слава", а жест, породен от силна обич към четириногите", разказва още авторът на снимката.

Други смятат, че децата подражават на родителите си и проблемът идва от възпитанието им.

Трети настояха, че за случилото се трябва да се сигнализира до Зоополицията, която да извърши проверка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    25 13 Отговор
    И какво от това, да не са го впрегнали да тегли кола, или да са го измъчвали и заклали??? Помага им в работата, няма да го хрантутят ей тъй бадева!!! Конете и магаретата ги впрягат и никой нищо не пише за това!!! А в полярните области точно кучешки впрягове дърпат шейните на ескимосите от векове!!! Като деца също сме впрягали зимата домашните кучетата да ни дърпат със шейните за забава и какво, да не са умрели от това??? Аман от псевдо-кучелюбци и евроджендъри!!!

    Коментиран от #4

  • 2 питащ

    3 5 Отговор
    Ами ако бяха впрегнали кон или магаре щяхте ли да го определите като инцидент? За кучешки впрягове не сте ли чували? Тая страна съвсем се изврати. Аз бих похвалил децата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Галин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Точно така.на същото мнение съм.много загрижени станахме за животните а деца умират защото не можем да им съберем пари за лекарства или операция.да не споменавам...глад.иначе за животните...треперим