Last news in Fakti

29 Юни, 2019 19:50 5 516 12

Скандални разкрития за полицая наркопласьор

  • полицай-
  • дрога

Криел дрогата на детска площадка

26-годишният полицай от Четвърто районно е задържан в момент на сделка с амфетамини. Сигналът, че пласира дрога, дошъл от полицай. На него му го подал друг дилър квартал "Лагера". "Вчера е продал 50 таблетки. Тези 50 таблетки, които вчера са продадени са за сумата от 500лв. Предишните пъти общо 40. В дома му вчера са открити около 200 още таблетки", обясни Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Полицаят е укривал амфетамините в абсорбатор в жилището си. От вътрешна сигурност са го следили три месеца. Използвали са и специални разузнавателни средства. " Открити са тефтер, в който същият е записвал кога, колко, на кой е продавал", допълни прокурор Емилия Русинова.

Арестуваният полицай започнал работа в системата на МВР през 2017та. Година преди това стажувал. Нямал провинения и наказания. Живеел под наем. "Не е изключено да се разшири кръга на лицата, които ще бъдат задържани. МВР като всяка система, в която работят много хора, не са изключени такива случаи", коментира вътрешния министър Младен Маринов.

Засега разследващите имат доказателства, че полицаят е пласирал дрога само на територията на квартал "Лагера". През годините, притеснени родители са подавали сигнали до МВР, че децата им намират амфетамини в квартала. "Които се крият в храстите и децата изравят пликчетата оттам и ни ги носят докато ги разхождаме да си играят в градинките", разказа за Нова ТВ жената, която е подавала много сигнали срещу полицая – пласьор на дрога.

Децата от квартала са намирали пликчета с амфетамини скрити в храсти на тази детска площадка, а възрастните са намирали зад това табло за некролози. "В изоставени атомобили, в дърветата. При една обикновена разходка, се наблюдава как дилърът мята пакетчето горе на балкона. От балкона се мятат парите. И сделката е извършена, без лицата въобще да се срещнат. Определена група хора продължава и си се движи по същото трасе, със същата стока. Това може да го види всеки определен човек и всеки полицай", допълни тя.

След сигнала, който подава до МВР, жената не е викана на разпит. Амфетамините също не били иззети. Полицаите обаче направили акция в квартала и задържали няколко души. Служителят на реда е задържан за 72 часа. Повдигнато му е и обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалност

    40 1 Отговор
    Не е приятно,че заплатите и бонусите на такива служители са от бюджет образуван от данъци плащани от почтени хора които са работили здраво за всеки лев.Ако съдебната система е справедлива,такива лекенца като това полицайче трябва да са с най тежки присъди за да има дисциплина за останалите.

    Коментиран от #5

  • 2 Pacenek

    26 3 Отговор
    Прах в очите!! Амфетки за дребнии пари? А ,Големите???
  • 3 Отегчен

    18 4 Отговор
    Взех да избягвам да съм съдник, в бъгъ от невинен виновен ще излезеш камо ли да си на мястото на този.. не ми се мисли и ако не дрънкаш дрънкаш дрънкаш тъпотий, като че ли с дрънкането нещо ще промениш от това да си мълчиш... не е така! Мога да изляза на тепиха и да пребия нечия му тра или ми строшат кокалите... мъже сме да му е.беш макята, само от адвокати и съдийй имам алергия.. затова си обичам донякъде комунизъма щот си решавахме проблемите без да се оплакваме! А сега е страшно за един шамар влизаш в затвор...дано сте ме разбрали правилно нито аз нито онзи сме страхливци просто..живота ни НАСРА!
  • 4 Бб666

    9 0 Отговор
    Липса на ценности и морал.Дори Крумовите закони да се въведат неми се мисли колко ще станат сакатите?Като се потърсят свидетели-не съм чул ни видял😉.
  • 5 Наказание за кадровиците!

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалност":

    Защо приемат разни престъпници и наркомани в МВР? Какво проучване им извършват,какво беседи провеждат с тях?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 вуйчо Ваньо

    6 2 Отговор
    Браво на новия министър на МВР, не ги прикрива, а се бори с корумпираните ченгета. Само така се гради доверие.
  • 8 Значи ти кажа нещо

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Наказание за кадровиците!":

    В центъра около неколко заведения обикалят патрулки и джобат излизащите за дрога 😂😂😂гото на началниците им е плетено да не ровят вътре у заведенията ама парите са ги зели началниците ами тея куки на улицата и те искат пари аза за да имат пари требва да джобят излизащите от заведенията ама вънка щот вътре им е забранено да флазат😂😂и така😂😂а ако немаш дрога ти метнат пакетче и пак те оберат😂😂😂така че сам си прави изводите
  • 9 БИК БРАДАР

    5 0 Отговор
    ха ха ха сигнала дошъл от полицай дрън дрън смях и тоя ще го пуснат всичко ще падне в съда не е хванат с наркотици а с пари и ака е на квартира не знае какво е останало от предишните наиматели или от собственика анадъмно
  • 10 Гост

    2 0 Отговор
    И после как изчезна наркотика от завода за горене. Еми ето така, такива като този полицай _патриот. И кой изби семейството от Искър, ами кой, конкуренцията. И ни замазани очите с ония дребен крадец.
  • 11 Домби

    1 1 Отговор
    Домби бар
  • 12 бббббб

    1 0 Отговор
    Хахаха заловен един шанаджия. Публикувано във факти.бг: Сигналът, че пласира дрога, дошъл от полицай. На него му го подал друг дилър квартал "Лагера" ......преразпределение на благата.