Last news in Fakti

5 Юли, 2019 10:00 21 720 14

Разкриха жестоко убийство след ексхумация на труп

  • ексхумация-
  • варна

Престъплението е станало във Варна

Разкриха жестоко убийство след ексхумация на труп - 1
Снимката е илюстративна

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу 46-годишния Д. Ч., който ще отговаря за убийството на безпомощния си баща, извършено по мъчителен начин и с особена жестокост.

Наказанието за престъплението е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Убийството е извършено на 14 декември 2018 г. в апартамент в кв. „Младост“ във Варна, който бил обитаван от подсъдимия и неговия болен 81-годишен баща.

Двамата мъже често употребявали алкохол, който ставал причина за скандали помежду им. В началото на декември възрастният мъж се залежал вследствие на заболяванията, от които страдал.

В ранните часове на 14 декември след употреба на алкохол подсъдимият започнал да бие баща си, който лежал на леглото в безпомощно състояние. Синът нанесъл около десет удара с юмруци в главата и тялото на възрастния си родител. Дори и след като старецът изгубил съзнание, Д. продължил да го бие. След побоя 81-годишният мъж починал.

Д. съчинил версия за смъртта. На свои приятели и на брат си обяснил, че баща му паднал в банята. Личният лекар отразил в съобщението за смърт като причина мозъчен инсулт. В разговор със служители на погребална агенция братът на Д., който пристигнал от чужбина за погребението, научил какво е било състоянието на убития преди тялото да бъде подготвено за погребение. Това го усъмнило в думите на Д. за смъртта на баща им и той подал сигнал до Окръжната прокуратура във Варна.

Тялото на убития мъж било ексхумирано, а при оглед на апартамента разследващите открили петна от кръв на различни места и предмети в дома. Съдебномедицинската експертиза установила, че причина за смъртта на възрастния мъж е гръдна травма. Установени били няколко счупени ребра, кръвоизливи и други травми.

Предстои делото срещу 46-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахо

    45 21 Отговор
    От това нехуманно и нечовешко , алчно ,некадърно и престъпно дебилско управление на гроб, хората превъртяха.

    Коментиран от #6

  • 2 578

    59 8 Отговор
    "Личният лекар отразил в съобщението за смърт като причина мозъчен инсулт." И сега кво правим. В БГ лекар е равно на слуга на дявола. После защо ги мразим, няма да пиша много всеки който имал даване вземане с ЛЕКАР знае какво имам предвид. Не се наядоха за пари.

    Коментиран от #3, #14

  • 3 Доктор

    15 20 Отговор

    До коментар #2 от "578":

    Виновни са управляващите а не лекарите!
  • 4 Приемете го

    4 12 Отговор
    Като особеност на етноса. Българинът за пиячка върши чудеса

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 5 Ще припадна

    24 2 Отговор
    Поредния боклук които ще изхранваме в пандиза 20-30 години, каква съдебна система каква Държава ум да ти зайде:-)
  • 6 Николенко

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хахо":

    Ей го е, първият тъпанар, дето държавата му е виновна за всичко .
  • 7 ЗНАМ ЧЕ

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Приемете го":

    Поправка - всички зависимости водят до такъв тип поведение.
  • 8 гост

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Приемете го":

    Управляващите ли го накараха да убие баща си , на такива като тебе все някой им е виновен!Изрода си е изрод няма значение кой управлява и кой е доктора в цял свят има такива уроди!!
  • 9 Изчакайте присъдата

    5 6 Отговор
    След няколко години може и да прочетете в медиите . Другия син изоставя баща си и след смъртта му измисля начин да отстрани брат си от наследството...
  • 10 Току виж

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Приемете го":

    за кило ракия, някой българин преспи с урунгел като теб, Марийке.
  • 11 Радо

    18 2 Отговор
    Ех боже .Какви времена дойдоха. Да биеш баща си. А ставахме на крака да седнат възрастните в тролея.Страх ни беше да пушим някой по възрастен да не ни види че ще ядем бой.Макар непознат да е
  • 12 ЧИЧЕ

    7 1 Отговор
    Към 2,3,4,5 времето в което живеем насърчава гадовете,( а такива има и при лекари, полицаи, прокурори, съдии, директори, министри и част от БГ тарикатите което си е държавата)
  • 13 Просто така

    6 0 Отговор
    Това е нечовешко как може да постъпи така с баща си
  • 14 Гостенка

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "578":

    Да ги изяде земята!