Last news in Fakti

8 Юли, 2019 11:20 1 233 2

Задържаха мъж, "изпуснал" горящо стърнище

  • ябълково-
  • пожар-
  • стърнище

Пожар в димитровградското село Ябълково

Задържаха мъж, "изпуснал" горящо стърнище - 1
Снимка: БГНЕС

77-годишен мъж, причинил пожар в село Ябълково, община Димитровград, е задържан за 24 часа, съобщиха от ОД на МВР - Хасково.

Вчера в РУ - Димитровград било получено съобщение, че до железопътната гарата в селото горят сухи треви. На мястото са били изпратени екипи огнеборци. Те установили, че в пламъци са треви, нива с небалирана слама и покрив на необитаема къща. Пожарът е бил овладян, като е изгорял покривът на постройката и 75 декара стърнища.

В хода на работата станало известно, че жителят на Димитровград е запалил сухите треви в имота си в селото, откъдето "тръгнал" пожарът.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 3 Отговор
    Миналата година мой познат почина, след като шефа му наредил да запали стревите в пресушения язовир. Запалили го, пожарът се разпространил и тръгнал към съседната гора. Работникът тръгнал да гаси, но се надишал с дим и припаднал, след което починал в болницата. Никой не пожела да разследва случая, никой не пое отговорност, нали си има МВР, не е ли логично да проверят защо се пали по този начин? У нас никой не търси отговорност от никого. В една правова държава шефът ще е осъден и сама прокуратурата ще повдигне обвинение, а обезщетението идва по граждански иск. Умират хора, очевидни измами са ясни, но не, МВР си иска стотинките за нощен труд.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.