Last news in Fakti

9 Юли, 2019 11:49 2 497 5

Разкриха две оранжерии за отглеждане на канабис

  • канабис-
  • марихуана-
  • велико търново-
  • шемшево-
  • беляковец-
  • самоводене

Акция на територията на Велико Търново и Горна Оряховица

Разкриха две оранжерии за отглеждане на канабис - 1
Снимка: МВР

Криминалисти от дирекцията на МВР във Велико Търново разкриха две миниоранжерии за отглеждане на канабис. Иззети са над 40 кг канабис и близо 300 саксии с растенията, съобщиха от полицията.

Специализираната полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на Велико Търново и Горна Оряховица. Извършени са претърсвания на имоти във Велико Търново, Горна Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене, както и на два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от областния град.

В хода на процесуално–следствените действия в жилище в областния град полицейските служители открили инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В стопанска постройка към имот в село Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг и 1300 грама изсушени глави тревиста маса.

Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под ръководството на Районна прокуратура - Велико Търново.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    24 4 Отговор
    По груби сметки, ако тревата беше легална, само от този производител държавата щеше да прибере 320 000 лева директни данъци за тази конкретна партида, а ако приемем че би имало някакъв акциз, сумата би набъбнала значеително. Може би е време да започнем да се възпозваме от тази възможност, а не да оставяме доходоностните бизнеси на престъпниците. Тук не искам да повдигам въпроса вредна/полезна ли е тревата, това е нерелевантно. Каквато и да е има голяма търсене и предлагаме на този продукт, очевидно доста хора го харесват. Вече имаме примери от държави основоположници на модерната демокрация, имаме пример и от Македония по дяволите..

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Коза

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мартин":

    Много точно казано. Нищо не мога да добавя повече. Браво
  • 3 сектант

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мартин":

    от добрата страна погледнато, сега държавата прибира марата без пари вместо с директни данъци
  • 4 Лудия касапин

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мартин":

    Амин, братко...
  • 5 Иванчо l-ви

    2 1 Отговор
    Сега крайната цена ще се вдигне.
    ....а беше левче....