Last news in Fakti

25 Юли, 2019 11:42 18 116 19

Подпалиха 4 автомобила в автокъща, изгоря и сграда

  • палеж-
  • автомобили-
  • автокъща-
  • кюстендил

Бизнесът с автокъщи тепърва започва да набира скорост в Кюстендил

Подпалиха 4 автомобила в автокъща, изгоря и сграда - 1
Снимка: shutterstock

4 автомобила изгоряха при пожар в автокъща в Кюстендил. Тя е разположена на входа на града откъм Дупница, в землището на с. Слокощица, до околовръстния път. Спасени от опожаряване са останалите 40 автомобила, информират от ОД на МВР – Кюстендил. Огънят е унищожил и спомагателна постройка от 25 кв.м, пише struma.bg.

Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, дежурна следствено-оперативна група е установила, че пожарът е причинен умишлено.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Сигналът за пожара е постъпил на тел. 112 в 1.49 часа след полунощ. Управител на къщата е 30-годишният Антон Любенов, известен с прякора Малкия Любца. Една от версиите за палежа е конкуренти в бизнеса.

Името на Любцата е известно на органите на реда. Прякорът му идва от баща му Големия Любца, проспериращ по време на югоембаргото през 1992-1993 година, когато цял Кюстендил пренасяше бензин през границата.

Бизнесът с автокъщи тепърва започва да набира скорост в Кюстендил. Търговци започнаха да запълват нишата, след като Германия забрани дизеловите коли, производство 2006 година.

„Отсега нататък ще караме десет годишни коли за по 1200 лева. За нас е по-добре. Имам приятели в Дупница, които си вдигнаха огромни къщи от този бизнес. Даже са ми казвали, че там са 260 автокъщи. Имат пазар – основно клиенти от Гърция и Македония. Много е доходоносно. На месец да направят 3-4 продажби, и са готови с бюджета…”, споделя дългогодишен шофьор на автобус.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцтцтцтц

    27 2 Отговор
    Конкуренцията мамата си е*ало
  • 2 Пич

    18 1 Отговор
    Ганйовска работа
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТРОПЧО

    7 21 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХА САМО МИШОЦИ МИЖАТУРКИ И СТРАХЛИВЦИ КАТО СИ ТОЛКОЗ СМЕЛ ИЗПАВЯШ СЕ СРЕШУ СОБСТВЕННИКА НА АВТОКЪЩАТА И ГОВОРИШ БИИШ СЕ ИЛИ КВОТО ЩЕШ НЕ ДА ПАЛИШ И ДА БЯГАШ В МИШАТА СИ ДУПКА ЩОТО АКО ТЕ ХВАНА ОТ РАМЕНАТА ЩЕ ГИ АМПУТИРАМ ДРИСЛЬО ДА НЕ МОЖЕШ ДА СИ БЪРШИШ ДРИСЛИВИЯ ГЪЗ

    Коментиран от #6

  • 5 Малко им е...!

    27 4 Отговор
    ТЪПИ И НЕГРАМОТНИ МУТРИ , търсещи лесни пари ! А когато си заслужи омразата на другите , получава това ,което БОГ НЕ ПРОЩАВА!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Насо

    31 3 Отговор
    Ако е конкуренция не е хубаво така. Но ако е недоволен клиент шапка му свалям. Да бяха изгорели и другите 40 ,ако са излъгали някой човечец ,който е теглил заем разбирате ме за какво говоря. Знам какво е да купиш крадена кола и да я конфискуват в КАТ.
  • 10 Див селянин

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "ТРОПЧО":

    Аз нема да мия кенефи като теб на запад за 1000 евро на месец. Че си стоим у родината колкото и кофти помиаре да сме си.

    Коментиран от #17

  • 11 Панайот

    16 4 Отговор
    В Дупница са големи мошеници ,никога не купувайте кола от там .Събират блъснати и коли на които сменят двигатели и после големи ядове . Имах такъв проблем с тия мишки
  • 12 Xa xa xa

    1 4 Отговор
    Знаем ви вас стрелците и биячите .... малеее ши я убия ку ми изнивири ама после.реве на тротоара иска да се самоубива щот жена му се плющи с някой си .... ко стана е стрелеца викам той реве....навремето за 1 бобина на корса 1 ми взе 150лв и сложи бобина от фиат брава..... ми и той изгоря барабар със сервиза и още 6 коли отвънка които бяха нов внос за някой лев а у .....аре ебавай се пак и като кажеш че ше стреляш недей ми рева насреща
  • 13 Ей голяма статия няма що

    20 1 Отговор
    Аз съм Авто търговец!този който е написал тази статия е един злобар и напълно некомпетентен,и се опитва да промие мозъка на българина както и останалите медии във българия.това със спирането на дизелите ще стане но ние може да не сме живи да го видим!!!ВЯРНО Е!!че във някои столици на Европа са въведени!!! ВРЕМЕННИ ограничения за влизане на дизелови автомобили!!под евро 5!! Това са автомобили под2010 година коли.същото се отнася и за бензиновите.и това за сега,а тук се ъраби по всички платени медии че едва ли не който кара дизел да я изхвърли на отпадъци.във Европа се карат много стари таратайки които и тук ги няма вече.а относно Авто бизнеса не процъфтява а напротив всичко замира както и всеки бизнес във българия.няма хора няма бизнес.автора на статията да потърси друга тема тази няма нищо вярно.Оо да не аз забравих че във България всичко е платено и е по поръчка на някои.извинете

    Коментиран от #15

  • 14 niko

    7 2 Отговор
    те ги забраняват и те карат да я върнеш там в моргата, не да я продаваш къдети ти е кеф
  • 15 Също авто търговец

    2 11 Отговор

    До коментар #13 от "Ей голяма статия няма що":

    Другарю,какво значи като всеки друг бизнес замира? Икономиката в България никога не е била по добре!Това че всеки трети реши да отваря авто къща съсипва нашия бизнес . Опорните точки на Нинова не ти пробутвай тука!
  • 16 Няма матерЯл

    8 1 Отговор
    Българина не иска читави автомобили а скъсани от каране на по "120000км" .Просто Българина иска за 3 бона ново БМВ 😂

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    До номер 15.няма да коментирам простотия ти която си написал,ще оставя хората да го направят.то си личи кой от кои е.той един чичко по цял ден ни разправя как цъфтим и сме най добре във цяла Европа.сигурно и ти си член там.вие за това процъфтявате.другите да умират.факт е че 60хил души се евакуират всяка година от силния цъфтеж тука.не забравяйте че всичко е до време сега цъвтите но ще дойде процеса увяхване.