20 Август, 2019 11:50 2 182 3

Арестуваха продавач на здравни книжки в "Слънчев бряг"

  • слънчев бряг-
  • здравна книжка-
  • здравни книжки-
  • здравеопазване

59-годишният мъж уреждал документите на работници в питейни и увеселителни заведения в курорта

Арестуваха продавач на здравни книжки в "Слънчев бряг" - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

59-годишен мъж от село Габерне, Петричко, е арестуван за продажба на фалшиви здравни документи на работници в питейни и увеселителни заведения на територията на курорта "Слънчев бряг". Измамникът е задържан за срок от 24 часа.

При извършения му обиск са намерени и иззети 17 лични здравни книжки попълнени и подпечатани с печати на лекари, девет карти за предварителен медицински преглед за постъпване на работа отново със заверки без данни на пациентите и осем визитки с надпис "Трудова медицина" с имена и мобилен телефон.

Акцията е извършена от служители на "Икономическа полиция" - Несебър.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бачо

    4 0 Отговор
    Добре де,не ги разбирам тия.Една книжка е 20лв. и се прави за 2 дена,интересно ми е по колко им е вземал този "добросъвестен "гражданин

    Коментиран от #2

  • 2 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "бачо":

    20 левз зко всичко ти е ОК, или си близо до личния лекар. Пробвай се да си издадеш такава ако личния ти лекар е на 100 километра. Друг е въпроса че се издават и на хора които не трябва да припарват до кухня а това вече е страшно. Колкото и да си пиян и караш най-много да утрепеш 3-4 човека, такава книжка на човек с хепатит може да създаде проблеми на хиляди. А бре, в кой век живеем да се разкарваме с куп хартишляк? толкова ли е зор тези неща да са в електронен регистър - искаш да назначиш човек, пускаш му документите и да си излиза - квалификация, може или не може здравно да работи и т.н.
  • 3 Рони

    3 0 Отговор
    Създаване на заетост на Джи Пито са тези книжки.Минаваш преглед здрав.ОК.Назначават те официално.Хващаш заразно заболяване. Продължаваш да си работиш и разнасяш олимпийския огън .По документа си годен.След 1 година все ще се оправиш и си готов за подновяване на книжката.За какво тогава и на кого дължим заробването ни с тези здравни удостоверения? Или другата сметка е като умножим стотиците хиляди задължени да си вадят здр. книжки по 20 кинта,ами цифрата е огромна.Пари на вятъра от слобоплатения сектор в икономиката.Чисто набутване и принуда.Може да има смисъл единствено както проститутките - един път в седмицата на специалист.