18 Септември, 2019 18:01 4 312 11

Пресякоха канал за трафик на оръжия и дрога за Великобритания

  • трафик-
  • наркотици-
  • оръжие-
  • великобритания

Става дума за трафик на оръжие, предимно пистолети, и огромно количество наркотици

Пресякоха канал за трафик на оръжия и дрога за Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Става въпрос за досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. Пресечен е канал за трафик на оръжие, предимно пистолети, и огромно количество наркотици за Обединеното кралство. Това заяви на брифинг пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев, съобщи Novini.bg.

,,Подобен тип досъдебни производства дадоха резултата, който отчете Европейската комисия, а именно - временно прекратяване на наблюдението върху показателя ''организирана престъпност''. Този резултат, който е важен за цялата държава, се дължи основно на специализираните структури от съдебната власт, както и на колегите от МВР и в частност на Главна дирекция ''Борба с организираната престъпност'', добави Иван Гешев.

,,Говорим за група, целяща трафик на наркотици и оръжия за Великобритания. В началото на септември получихме сигнал от нашите британски партньори и на 13 септември извършихме въпросната акция, при която бяха задържани 53 пистолета от различни модели и марки със заглушители, бронежилетки, както и около 80 кг хероин. Лицата са задържани, като събраните доказателства са достатъчни като обем да им бъде наложена мярка за неотклонение'', обясни за акцията прокурор Димитър Петров.

,,Бих искал като за начало да благодаря на колегите. Свършената работа за кратък период от време наистина е огромна и свързана с много безсънни нощи. Става въпрос за български гражданин, който се е опитал да извърши трафик на оръжие и наркотици за Великобритания и което е криминално проявено лице. За около седмица нещата се развиват бързо и успяхме да установим още няколко лица, в това число и на чуждестранин гражданин. Така че колегите си свършиха добре работата. Установено е къде е живял мъжът, какви са му връзките'', коментира още началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

,,Бяха открити фалшиви лични документи на едно от лицата, заглушители за част от оръжията, над 2000 патрона. В общи линии всяко едно оръжие бе окомплектовано с кутия боеприпаси към него. След нашата акция уведомихме партньорите ни от Великобритания и там също започнаха действия – бяха проведени сходни операции и на английска територия и също бяха намерени оръжия, боеприпаси и наркотичини вещества'', допълни Спиридонов.

,,С този случай българските служби доказаха, че могат да се справят и да гарантират спокойствието не само на българските, но и на европейските граждани. Освен това този случай показа и едно добро взаимодействие между нашите и британските служби, което е добър пример на сътрудничество и партньорство'', отчете от своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Omf

    2 0 Отговор
    I kato kazahte geshev... Vsichko potuna
  • 2 Цирк

    3 1 Отговор
    "Гешефтаров"!
  • 3 Даниел

    5 0 Отговор
    Общо взето можем да арестуваме. Ако не ни бяха казали от Лондон какво става в България, нямаше и да разберат нашите спецове!

    Коментиран от #4

  • 4 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Даниел":

    Винаги е така..
  • 5 Wwu

    0 0 Отговор
    Какво стана с ради ланеца
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Wtf

    0 0 Отговор
    Кога ще ги погнете в Петрич
  • 8 Велко тодоров

    0 0 Отговор
    Да в Петрич всеки втори дилър .
  • 9 Wtf

    0 0 Отговор
    ХАХ НАИ ВЕЧЕ
    ВЕЛКО ТОДОРОВ ОТ МАРИКОСТИНОВО
    Филмират се ама не знаят че ги дебнат дя ги ебнат
  • 10 Хахо

    1 0 Отговор
    добре че мо казаха къде да отиде за пореден път.. отново постановки
  • 11 Габрово

    0 0 Отговор
    А Бисер Тотев,когаааа?