3 Октомври, 2019 15:17 1 133 1

Спипаха трима каналджии и деветима бежанци край границата с Гърция

  • смолян-
  • каналджии-
  • бежанци-
  • имигранти

Шестима от мигрантите са иранци, а останалите трима - иракчани

Спипаха трима каналджии и деветима бежанци край границата с Гърция - 1
Снимка: МВР

Гранични полицаи от РДГП-Смолян са задържали трима каналджии и 9 незаконни имигранти, съобщиха от пресцентъра на „Гранична полиция“.

Вчера в дежурната част на ГПУ - Ивайловград е била получена информация за забелязана група лица близо до българо-гръцката граница. В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия в района на Колибар чешма в землището на Ивайловград граничен полицейки наряд спира за проверка лек автомобил Peugeot, управляван от 20-годишен от Хасково. Граничните полицаи установили, че водачът е без свидетелство за управление на автомобил. Той заявил, че е нает от двама мъже да прекара чужденци към вътрешността на страната. 20-годишният мъж е задържан, а малко по-късно са задържани и другите двама, съпричастни към случая. Те са на 32 и 24 години, също от Хасково и са установени от служители от ГПУ - Крумовград в лек автомобил Citroen.

Скоро след това граничните полицаи откриват и нелегалните мигранти – 9 мъже без документи за самоличност. Шестима са заявили, че са от Ирак, а трима – от Иран.

Каналджиите и незаконните мигранти са задържани в ГПУ-Ивайловград, уведомена е Районната прокуратура. Срещу тримата от Хасково е образувано досъдебно производство за каналджийство, а срещу чужденците – бързи производства за нелегално преминаване на границата. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам

    1 0 Отговор
    Родопските"българи" пак се изложиха!