10 Октомври, 2019 15:06 1 426 1

Разбиха канал за трафик на хора във Франция и Швеция – карали ги да просят

  • разбит-
  • канал-
  • трафик-
  • хора-
  • франция

Трафикантите набирали кандидати с обещания за работа на Запад сред малоимотни и малограмотни хора

Разбиха канал за трафик на хора във Франция и Швеция – карали ги да просят - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие в престъпен сговор за трафик на хора във Франция и Швеция с цел набиране, транспортиране и склоняване към просия.

Двамата са задържани на 9 октомври 2019 г. във Видин при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП, със съдействието на служители на Териториалната служба „БОП“-Видин и областната дирекция на полицията, съобщиха от прокуратурата.

При извършените претърсвания на жилища и автомобили, както и лични обиски, са намерени и иззети 700 евро, 2000 шведски крони, бележки от преводи на различни суми, касови бележки на френски и шведски език, талони на автомобили, договори и пълномощни, тетрадки със записки на имена и суми в евро и други документи, доказващи престъпната дейност.

Трафикантите набирали кандидати с обещания за работа на Запад сред малоимотни и малограмотни хора.

Транспортирали ги във Франция и Швеция, осигурявали им мизерни квартири и храна, склонявали ги да просят и прибирали по-голямата част от „приходите“.

Установени и разпитани като свидетели са множество жертви на трафика, експлоатирани от двамата видинчани. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от тях е наложено задържане до 72 часа.

Утре в Специализирания наказателен съд ще бъдат весени и искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Тия роми иначе отде пари за палати..... А какви пари раздават по сватбите и рожден ни дни бедна ви е фантазията , само в Евро. По 100 000 лв събират на едно такова тържество.... 35 год прави рожден ден на внуче то си.... На 1 годинка......без коментар повече