Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 10:11 1 758 5

Пияна двойка нахлу в училище, скараха се с директора

  • пияни-
  • училище-
  • карлово

Нарушителите били отведени в полицейското управление и разпитани

Пияна двойка нахлу в училище, скараха се с директора - 1
Снимка: БГНЕС

Двама карловци се разминаха с глоба, след като нахлуха пияни в двор на училище и си спретнаха бурен скандал. Грозната сцена се разиграла около 13:00 часа на 7 октомври, докато в местното школо „Райно Попович” все още се провеждали занятията. Мъжът и жената влезли в двора, където пиели алкохол и пушели цигари пред очите на учениците, съобщи trafficnews.bg.

Действията им не останали незабелязани от директора. Той лично излязъл на двора и ги помолил да напуснат територията на учебното заведение. Двамата нарушители обаче реагирали бурно на отправената им забележка и вдигнали скандал пред очите на събралите се малчугани. След като категорично отказали да напуснат двора, се наложило да бъдат повикани органите на реда.

Нарушителите били отведени в полицейското управление и разпитани. Те признали вината си и изразили съжаление за стореното. Преди дни двамата се изправили пред Карловския окръжен съд. Мъжът и жената се отказали от адвокатска защита. Те не отрекли вината си и помолили за минимално наказание.

Магистратите преценили, че в случая се касае за нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство, а не за престъпление. Затова и определил наказание „глоба”. При постановяване на решението си съдът взел предвид събраните доказателства, както и степента на вината, семейното и имотното състояние на двамата. В съдебната зала станало ясно, че те са безработни, а жената е самотна майка.

В крайна сметка нарушителите ще трябва да заплатят глоба в размер 100 лв. Решението подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чудя се

    4 3 Отговор
    Това училище няма ли ограда, охрана и пропусквателен режим, или" от кол и въже"всеки може да си влиза и да си прави каквото пожелае? Що се отнася до наказанието–пълна подигравка, пък и може да се обжалва. Ужас!!!
  • 3 гост

    7 0 Отговор
    Пияните циганис е толерират. Вие ако го направите ще ви влачат по съдилища и ще ви третират като голям престъпник, вероятно няма да се разминете с глоба от 100лв, дори и да "съжалите" и "помолите" за минимална присъда. Кой съд се води от това кой колко съжалява и моли за минимално наказание за това, че се е държал агресивно и просташки, пиян в училище? Това не е съд, а подигравка.
  • 4 Шляхтиц

    2 0 Отговор
    Много ми е интересно. Безработни, с лошо материално състояние, а от къде намират пари за алкохолни напитки, с които се напиват??????

    Коментиран от #5

  • 5 То се знае

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шляхтиц":

    Ако е вярно твърдението на3, помощи, детски, добавки за самотен родител и де що се сетиш, предвидено в закона, което пиявиците може да източат. Отделно –сети се как си изкарват хляба.