Last news in Fakti

25 Юни, 2012 14:21 2 368 2

Спипаха сериен софийски обирджия

  • мвр-
  • обир-
  • обирджия
Спипаха сериен софийски обирджия - 1
Снимка: БГНЕС

Столични полицаи задържаха 37-годишен сериен обирджия. Служители от сектор „Кражби” заловиха мъжа,  незаконно подвизаващ се в София, непосредствено след извършване на поредните негови "набези" в града, съобщават от пресцентъра на МВР.

Крадецът наминавал привечер през набелязаните обекти, за да огледа и се връщал по-късно през нощта да осъществи престъпните си намерения. Разбивал вратата, вземал лесно преносими вещи и евентуално пари и офейквал.

Криминалистите успели да го заловят след продължително наблюдение в момент, в който се качвал в колата си, носейки откраднат лаптоп от поредния взлом. При извършеното претърсване на автомобила на апаша, служителите открили 2 лаптопа и различни инструменти за взломяване. При личен обиск у него били намерени ръкавици и ръкав от горнище на анцуг с изрязани прорези. Полицаите установили че и двата преносими компютъра са обект на кражби.

Мъжът е задържан във Второ районно управлениеза 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна  прокуратура. На взломаджията е повдигнато обвинение по чл.195 АЛ1, т.3 вр.чл.194 от НК и му е наложена мярка за неотклонение” Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАРАКОЛЕВ

    0 0 Отговор
    ГОЛЕМИТЕ ОБИРДЖИИ СА В ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСТВАТА,ТОЯ Е ДРЕБНА РИБКА.С ТЯХ КАК СЕ СПРАВЯТЕ?ТЕ КРАДАТ МИЛИОНИ И ХОРАТА МИЗЕРУВАТ И УМИРАТ ОТ ГЛАД.КОГА ЩЕ ВИДИМ МИНИСТЪР ИЛИ ДЕПУТАТ ИЛИ ПРЕМИЕР В ЗАТВОРА???
  • 2 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Аман.