Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 18:48 3 016 6

Откриха марихуана за 300 000 лв. в къща в Айтоско

  • марихуана-
  • айтос

Откритата марихуана е около 6,5 килограма, разделена на 22 000 дози

Откриха марихуана за 300 000 лв. в къща в Айтоско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Марихуана на стойност около 300 000 лева е открита в къща в село Чукарка, Община Айтос. Задържани са двама души - баща и син, съобщи на пресконференция административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев. На брифинга присъства и директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

В къщата е задържан 38-годишен мъж, български гражданин, осъждан, повдигнато му е обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение. В по-късен етап е задържан и вторият мъж. Към момента той няма повдигнато обвинение.

Откритата марихуана е около 6,5 килограма, разделена на 22 000 дози. Комисар Сотиров съобщи, че марихуана е с изключително висока стойност на тетрахдироканабинол - приблизително 18 - 20 на сто.

В къщата са открити и други шест чувала със зелена листна маса. Предстои анализ и на това количество. По първоначалнни данни обощото количество зелена суха листна маса е около 20 килограма.

За престъплението законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода, както и глоба между 5 000 до 20 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    11 2 Отговор
    То че е трева,трева ама поправка за боба за лещата американски джоджан
  • 2 Нафърфорий

    19 2 Отговор
    А с МИТЬО очите кво стана? За един приятел питам...
  • 3 бойко

    9 2 Отговор
    като не ми плащаш на време, така става
  • 4 Big bulgarian boss

    12 1 Отговор
    Господа полицаи или журналя . моля ви се обясенете ми как изчислихте цената на мариханата ????????? по какви критерии и цени ???
  • 5 слаботоков

    3 0 Отговор
    Абе то човека за лична употреба си посъбрал те пък да го тормозят така!
  • 6 София

    5 0 Отговор
    пускайте я по аптеките за 600 000 лева