Last news in Fakti

10 Юли, 2012 17:58 9 022 12

Мъж дал 25 бона на майката на Георги Енев

  • георги енев-
  • инкасо-
  • пари-
  • охранител

Полицията издирва мъж, оставил 25 хиляди лева на родителите на охранителя  милионер Георги Енев, научи Дарик. Мъжът позвънил на вратата на майката на Енев, подал парите и избягал, разказаха разследващи. Майката на Енев - Донка отишла в полицията и предала парите. Тя е направила описание на мъжа и на него му направен портрет, чрез който полицията го издирва. Фотороботът на мъжа е изпратен до всички полицейски управления.

Куриерът вероятно не е съучастник на Енев, какъвто се предполага, че съществува, а случаен човек, смятат криминалисти.

33-годишният охранител избяга с инкасо автомобил с 1.5 млн. лв., превръщайки се в народен герой. Дни по-късно Енев се предаде, но за момента пази пълно мълчание къде е скрил сумата. Охранителят се появил в прокуратурата в Пловдив с багаж, но за момента не се коментира какво е станало с откраднатите пари. Прокуратурата твърди, че знае къде се намират част от тях.

Родителите му са разпитани още веднъж, тъй като първоначалните им обяснения са били противоречиви. Близки на Енев смятат, че той е поддържал връзка с родителите си, докато го издирвали и именно те са го убедили да се предаде.

На този етап не е ясно дали парите, които те върнаха, са от откраднатите 1.5 млн. лева, смята наблюдаващият случая прокурор Делян Пинчев. Все повече се потвърждава версията, че охранителят се е укривал в морски курорт. Към момента няма категорични доказателства, че Енев е имал съучастник, но се работи и по тази версия.

В момента Георги Енев е в ареста. Пловдивските магистрати му наложиха най-тежката мярка „задържане под стража" с мотива, че може да се укрие или да извърши друго престъпление. Пред медиите по време на заседанието за мярката му Енев каза само, че е объркан.

Стана ясно, че парите, откраднати от 33-годишния мъж на 22 юни от управлявания от него инкасов автомобил, са неоткриваеми, тъй като не са били описани.

Беглецът милионер се предаде сам на 5 юли. Той обаче се възползва от процесуалното си право и не даде обяснения нито къде се е укривал, нито къде е скрил парите. Ако Георги Енев не върне откраднатата сума, го грози от 10 до 20 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маримба

    2 1 Отговор
    Ама и майка му е една кифла
  • 2 Акага

    2 0 Отговор
    Някой фен ще да е
  • 3 стар краставичар

    5 0 Отговор
    Парите са описани.Пускат партенки тия полицайчета.Така са ги учили.Мислят хората за идиоти.

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "стар краставичар":

    estestveno praviat se na pradnali v reisa.
  • 5 Едикой си

    6 0 Отговор
    Може и майка му да са "тествали" с тези пари.
    Евала на човека само ще кажа....на тоя народ му писна 20 и кусур години само обирджийство....даже тия пари са нищо в сравнение със откраднатите за тия години "демонкрация"...
  • 6 bravo

    3 0 Отговор
    От 10 до 20 години затвор, имайки предвид че се е предал сам и други смекчаващи вината обстоятелства сигурно ще стане 8 години ,но и 10 да са, замислете се за 10 години 1,5 милиона ,това са по 150 000 на година,което е 12,5 хилки на месец......
  • 7 Дянкова

    0 2 Отговор
    Да гние в затвора крадеца му с крадец! Знаете ли как трудно банките са ги изсмукали от нас тези пари, а той праща колегата за дюнер, качва ги в кадета и духва? На следователите няма да каже къде са заровени, но като го хванат съкилийниците и след редовна терапия от бой, е...е и сръбска музика всичко ще изпее крадливият пес

    Коментиран от #8

  • 8 споко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дянкова":

    Като чета колко си злобна (или злобен) май ти липсва това пред сръбската музика. Ако със сищия хъс виниш истинските виновници за бедите в държавата ни (а и на планетата ни) ще е по-добре.
  • 9 Bobi

    1 0 Отговор
    Подкрепям коментара на "Споко"!
  • 10 Георги Енев - цигулката

    0 1 Отговор
    Аз съм Енев тариката и разбирам нещата и се намирам в Пловдивския затвор със песентааа: Доко, Доко, Доко...
  • 11 Някой

    2 0 Отговор
    до Дянкова... Парите превозвани с въоражено инкасо са застраховани! От там малоумната ви теория, че тези пари уж ще се върнат от ползвателите на дадената финансова институция са пълни глупости....

    Коментиран от #12

  • 12 идиоти

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    А от чии джоб ще се покрие застраховката бе човеко с малоумните теории? 1,5 милиона са 10000 граждански! После защо ни вдигат всяка година застрахователната премия? Бандитите в затвора да си излежават наказанията. Макар че това крадливо псе няма да изкара в панделата и седмица, имайки впредвад на какво ще е подложен от съкилийниците. И да не ни играе театри с крадливата си майка. Непознат и дал 25000 ха-ха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове