25 Януари, 2020 20:47 7 572 11

Крадците смениха тактиката, взеха на прицел и...

  • крадец-
  • крадци-
  • студентски град-
  • обир

Ръст на кражбите в студентските общежития, 10 разбити стаи в "Студентски град"

Крадците смениха тактиката, взеха на прицел и... - 1

Поне десет стаи в общежитията на Студентски град са били разбити и то само от началото на тази година. Кражбите са предимно предметни, а 4 от тях са извършени в блок 41 в квартала, коментират от СДВР пред bTV.

От години в общежитията е въведена електронна система за достъп с карти. Гости на студентите задължително се записват в тетрадка при портиера. Въпреки това набезите не са рядкост.

Знае го най-добре четвъртокурсникът Александър Василев. Миналата година затварят терасата му с метална решетка, след като от стаята му изчезват лаптоп и 200 лева. Според него последните кражби в блока са дело на вътрешен човек.

"При нас е най-лесно, защото все пак общежитията не са ремонтирани от изключително много години и вратите са едни паянтови, които ако един-два пъти се ударят, те просто се чупят", разказва студентът пред камерите.

Камери за наблюдение има само при портиера, но не и на етажите. В социалните мрежи се споделя стоп кадър на човек, за когото живущите предполагат, че е извършителят. Други споделят, че крадецът най-вероятно е закъсал за пари след празниците, тъй като случаите са зачестили след Нова година.

Потърпевш от кражбата, пожелал анонимност, разказа, че на 6 януари към 20:00 ч. излязъл от стаята си и заключил. Малко по-късно получава обаждане от съквартиранта си, който му казва, че вратата е отворена. Липсват часовник, тонколони и лаптоп.

"Един приятел на съквартирантката ми дойде и просто каза, че са го ограбили и ние бяхме шокирани, защото не можахме да повярваме", обяснява Румяна, която живее в един от блоковете.

Съвет към студентите е да пазят фактури и документи, които могат да докажат, че откраднатите вещи са тяхна собственост. В противен случай, дори и да открие открадната вещ, полицията не може да я върне без такъв документ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 5 Отговор
    тия са паразти от ромския етнос до кога ще паратизират и тормозят хората

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Айде бе

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Студент циганин?

    Коментиран от #5

  • 3 Гениалната Държава

    27 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    СТРАНАТА Е РАЗДЕЛЕНА НА 2 КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ - СОФИЯ ОКРЪГ И ОСТАНАЛИТЕ, В СОФИЯ ОКРЪГ ЦИГАНИТЕ СА ПОД 10% И УПРАВЯВАЩИТЕ СА СИ ЗАВРЕЛИ ГЛАВИТЕ В ЗАДНИЦИТЕ ЗАЩОТО ХОДЯТ САМО ДО КУРОРТИТЕ И ОБРАТНО. В ДРУГИТЕ ЧАСТИ ЦИГАНИТЕ СА МЕЖДУ 20 И 50%, ТЕ ПРОСТО СА НАВСЯКЪДЕ
  • 4 Тонколоните гепени

    16 1 Отговор
    няма да надува вече чалга.
  • 5 1х2х3х8

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Айде бе":

    Не са от боята наркомани са. Поне такива има студенти. Много ясно, че са дело на вътрешен човек как иначе ще влезе външен по официалния ред. Това ми прилича на вица: Отива един войник при старшината и казва:- Старши в ротата имаме п******! -И как разбра -Ми откраднаха ми червилото.
  • 6 15ти блок випуск 2007

    15 1 Отговор
    В мойта стая имахме само дамаджани с домашна ракия, буркани туршия и... сапун, четки за зъби ама ни откраднаха килима, тяхната кожа гладна...

    Коментиран от #7

  • 7 Чистачката на 15 блок

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "15ти блок випуск 2007":

    Може да не е било килим, а чистачката да е изчистила наслагванията по балатума за 10 години до вас
  • 8 Портиер пенсионер

    20 2 Отговор
    Едно време през 1982 година заедно с едно студентче клатихме другарката Фъндъкова в моята портиерна.

    Коментиран от #10

  • 9 леле

    2 0 Отговор
    Леле тоя на снимката ако го пипна, ще му смажа мутрата за секунди!
  • 10 кака

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Портиер пенсионер":

    Клатили сте си ръцете навремето!
  • 11 незнайко

    1 0 Отговор
    Последния абзац е БЕЗУМЕН !!! Така се оправдават в полицията !!! Какъв документ да се пази за пари на стойност месечната издръжка като я откраднат ??? Просто това е ежедневие и никой в полицията не търси тези крадци !!!