Last news in Fakti

26 Януари, 2020 15:26 7 086 8

Нагла кражба от автокъща край Пловдив

  • кражба-
  • автокъща-
  • рецидивист

Рецидивистът знаел къде се намира ключа за фургона, както и че понякога шефът държи кеш в бюрото

Нагла кражба от автокъща край Пловдив - 1
Снимка: shutterstock

Рецидивист в кражбите сви над 9000 лева от шефа си, после се напи и му звънна, за да заяви, че трябва да го черпи. Въпреки наглата си постъпка и множеството присъди за гърба си, мъжът се размина само с условна присъда от районния съд, съобщи Plovdiv24.bg. Делото приключи през декември, но интересни подробности около случая изплуваха едва сега.

Подсъдимият бил безработен и не разполагал с парични средства, поради което понякога си набавял такива като извършвал кражби. Той бил многократно осъждан, като последния път (през февруари м.г.) успял да сключи споразумение с прокуратурата и се разминал с пробация и общественополезен труд.

За да изкара по някой друг лев, миел колите в една от автокъщите, която се намира между град Пловдив и село Труд. Автосалонът се състоял от обособени места за продаваните автомобили и офис, разположен в метален фургон. Ключът за фургона се съхранявал под разположен до вратата кош за боклук. Във вътрешността на фургона се намирало дървено бюро - в едно от чекмеджетата шефът понякога съхранявал пари в брой.

Рецидивистът знаел къде се намира ключа за фургона, както и че понякога шефът държи кеш в бюрото. В нощта срещу 20 септември м.г. подсъдимият отворил вратата на фургона и в едно от чекмеджетата на бюрото намерил сумата от 9 300 лева, които били предназначени за закупуването на нови автомобили. Зложелателят взел намерената в чекмеджето сума, след което заключил вратата на фургона и оставил ключа обратно под коша. Част от откраднатото похарчил, за да си закупи храна и алкохол, а остатъкът в размер на 7 000 лева поставил в празен буркан и него закопал в двора на къщата, в която живеел.

На следващата сутрин шефът влязъл в т.нар. офис. Решил да извади съхраняваните в чекмеджето на бюрото пари, тъй като предстояло извършване на разплащания с контрагенти фирмата. Тогава установил, че оставените от него 9 300 лева липсват. Той силно се притеснил и започнал да търси парите. В един момент забелязал, че друго от чекмеджетата е леко извадено и стои на криво. Тогава се усъмнил, че липсващата парична сума е открадната, поради което и сигнализирал полицията.

Пред разследващите органи споделил съмненията си, че е възможно извършител на кражбата да е подсъдимият, тъй като в ранните часове на нощта му бил позвънил по телефона в нетрезво състояние и обяснявал, че ще черпи. С оглед именно тези съмнения бил потърсен и подсъдимият, който признал всичко. Униформените извършили оглед в двора на къщата, при който бил намерен и иззет стъклен буркан от печена капия, затворен с капак, който съдържал банкноти, поставени в черен плик, увит с черна лента. Намерените 7000 лева били върнати на собственика, а извършителят за пореден път се изправил пред Темида.

От справката му за съдимост се установява, че подсъдимият е осъждан общо осем пъти, но е бил реабилитиран по право. Тъй като в края на 2019 г. получил само пробация, към момента на кражбата се водил неосъждан.

Мъжът признал всичко пред съда и изразил съжаление за стореното. Освен това указал съдействие на компетентните органи. Поради тези причини се разминал само с условна присъда от една година, гарнирана с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочина

    68 0 Отговор
    Осем пъти осъден, за девети път е хванат да краде и пак с условна присъда?! Нещо май не разбирам правилно как работи съдебната ни система...

    Коментиран от #4

  • 2 Сойка присмехулка

    15 2 Отговор
    "Тва майна" е много готин пич! Де всички крадци да бяха като него!
  • 3 мали мали

    10 0 Отговор
    Направили банкет всичките служители,бая пари са изпили щом му звъни да му каже че трябва да почерпи
  • 4 Това е дон кихот

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кочина":

    Или кои беше оня дето земаше и даваше на бедните😂😂😂😂наш боико бе😂😂😂😂😂😂
  • 5 Мнение

    22 1 Отговор
    Шефа се е надявал да мине тънко като наеме някаква утрепка на работа за стотинки ама алчността му е излязла скъпо.Ако иска читав персонал ще трябва да се бръкне по на дълбоко защото който работи съвестно си знае и цената.
  • 6 Бай Михал

    9 0 Отговор
    Купил си алкохол и храна ,бах въ майната за 2300
  • 7 Хайл

    3 0 Отговор
    На десетия път да не го хване тока докато краде
  • 8 Папуняк

    1 0 Отговор
    Другия път да остави 20 000 лв в бюрото, а ключа на перваза на прозореца.