Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 09:16 2 725 20

Сигнал за полицейско насилие в София

  • палка-
  • патрулка-
  • полиция

Мъж твърди, че полицаи са го били и са му сваляли гащите при обиск на улица в София

Сигнал за полицейско насилие в София - 1
Снимка: Канал3

Сигнал за полицейско насилие в София. 30-годишният Николай Илков твърди, че е пребит и унизен от униформени преди няколко дни.

От СДВР проверяват случая. Николай Илков е спрян от полицейски патрул. Дал си документите за проверка, но отказал да слезе от колата.

"Не давам основание да бъда изкаран от колата си за обиск. Не съм осъждан, не съм влизал в пререкания с органите на реда през целия си живот", каза Николай Илков пред bTV.

В крайна сметка полицаите проверили дрехите и портфейла му. Когато обаче поискали да го обискират, Илков отказал. "Казва, че ще извършат цялостен обиск. Искат да видят какво имам в гащите, в чорапите и в обувките", допълни Николай Илков.

Следва боричкане в колата и на тротоара, а след това удари, твърди потърпевшият. "Усещам няколко човека как ме обездвижват напълно и започват да ме ритат в областта на тялото. Усещам как един човек скача върху гърдите ми и започва с юмруци да ме удря в лицето", става ясно от думите на Николай.

Илков твърди, че е обискиран по унизителен начин. "Свалят ми панталона, свалят ми долното бельо... буквално на улицата, до знака с автобуса. Това беше най-голямото унижение, което съм изживял в живота си", допълва Николай.

Версията на униформените обаче е друга – че е осуетил полицейска проверка и се опитал да бяга.Илков е категоричен, че ще си търси правата в съда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    31 3 Отговор
    Сефте!!!
  • 2 ДДРОнег

    44 8 Отговор
    Преди няколко години имаше фалшиви сигнали за полицейско насилие …
    Сега като гледам беззаконието в България съм по-склонен да му повярвам на гражданина Илков ?!
  • 3 Уди Кълвача

    41 5 Отговор
    Евтините пак са се правили на бандити със значки?
  • 4 пешо

    47 3 Отговор
    Съд до дупка за тия еничари .
  • 5 Така е брат

    52 2 Отговор
    Щото си българин! Щото нямаш цялата маала да се вдигне след теб, затова го правят! Всичките ни полицайчета са такива! Събират комплекси в маалата, и ги избиват в цивилизацията! А да ги видиш на мутрите как се подмазват, посред бял ден свирки им правят!
  • 6 Професора

    40 3 Отговор
    Милиционерската версия винаги е друга да им оправдае незаконните действия, скасали му ръкава, ударили го в корема, държал се непристойно, употребявал нецезурни изрази,тръгнал да бяга.....
  • 7 Педали в униформа

    28 4 Отговор
    "Полицайте"са си падали по мъже и са искали да издухат човека,но той не им е дал и те саги пребили...
  • 8 Факт

    36 4 Отговор
    Тези полицай са с психични отклонения,те са заплаха за семействата си и другите хора.
  • 9 Advokat

    31 4 Отговор
    ЧЛЕН - 3 ОТ КОНВЕНЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ГЛАСИ:никой няма право да бъде изтезаван и да се държат с него непристойно и унизително! При арест дори само да ви стегне белезниците и да остави следи от гривните по кожата е изтезание и имате право да си търсите правата в Съда!
  • 10 Ядеитн

    7 24 Отговор
    Тоя па да си беше съдействал и немаше да види зор. Па де, щом е намерил сили да рука и да са жалва малце ще да е бил кьотека. А полицията требе тъй да бий че хич и да не ти иде мерак да са жалваш после ... че са незнае! Тъй са зимва страх и уважение. А ся кво - слободия до шия!

    Коментиран от #20

  • 11 666

    18 3 Отговор
    Боклу.и и свине.
  • 12 590

    28 4 Отговор
    Само който е уникално прост и не става за нищо става полицаи
  • 13 Животни са тези

    19 3 Отговор
    Храни куче да те лае и хапе,това е полужението у нас,народа храни полицията а те го бият и изтезават,що за бок.лук трябва да си да биеш вързан човек!?
  • 14 Гост

    16 3 Отговор
    "Не съм осъждан, не съм влизал в пререкания с органите на реда през целия си живот" Още един наивник. Хора, като ви се говори, че с т. нар. държава е свършена и до окончателния и фалит ще обърка още много животи, спорите и не вярвате. Ако не искате да спасите себе си, спасете поне децата си. Още нищо не сте видели от краха на третото царство. А ченгесарските номера са ясни, безконтролна институция, употребявана като политическа бухалка, напълнена с възможно най-неподходящите хора, които често са от криминалния контингент и за овластяването си мачкат наред. Успех велики българи.
  • 15 Гост

    11 1 Отговор
    тези всичките неща не трябваше ли да се правят с видео материал? защо сложиха камери на всички патрулки?
    щеше да се види версията на кого е по-вярна, а в случай че няма бих вярвал на човека който е сам 5-те човека които са го "гонили".
  • 16 Мвр кат дай са най голямата организирана

    7 2 Отговор
    Престъпна шаика те са станали такива само за да грабят под закрилата на пагона това са връсни хора които грабят от народа под различни предлози
  • 17 Целта е била

    15 2 Отговор
    Да му подхвърлят нещо и да го изнудват за пари или ако не даде да го водят в рпу и да се отчитат пред шефа че са фанали нещо схемата е една и съща никои нема да стане милиционер за 900 или 1500лв заплата всичките шапкари са на служба за да правят грабежи и рекети това е в гена на бг милиционер
  • 18 Balgarin

    6 0 Отговор
    Vav vremenata na boiko poliziata a pravo.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Теб какво ти има бе

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ядеитн":

    Умствено изостанал ли си?