Last news in Fakti

6 Март, 2020 13:42 1 610 1

Столичната полиция арестува двама, опитали грабежи

  • грабеж-
  • сдвр-
  • грабежи-
  • мвр-
  • битова престъпност

Случаите са от февруари

Столичната полиция арестува двама, опитали грабежи - 1
Снимка: БГНЕС

Двама мъже, направили опити за грабеж, са установени и задържани от столични криминалисти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за първото деяние бил подаден в полицията на 13 февруари от служител в магазин за алкохол и цигари - същата вечер, около 23.00 часа, непознат нахлул в обекта, заплашил го с оръжие, стрелял и избягал в неизвестна посока. Незабавно започнало разследване по случая, в рамките на което служители на сектор „Грабежи“ в СДВР установили и задържали извършителя - 35-годишен пловдивчанин.

Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, а на мъжа е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, в последствие изменена в постоянна.

На 29 февруари, управителка на магазин за дрехи също потърсила помощ в полицията, след като по време на работа била нападната от непознат, който я напръскал с лютив спрей и опитал да отнеме наличната в касата сума. Не успял, защото сейфът бил заключен и мъжът избягал в неизвестна посока. В резултат на предприетите незабавни действия, след броени дни служители на Седмо РУ установяват и задържат извършителя - 25-годишен мъж, известен на полицията. В хода на разследването е изяснено, че на 28 февруари мъжът е направил и друг безуспешен опит за грабеж - от аптека в ж.к. „Младост“.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем по чл. 198 и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темидец

    0 0 Отговор
    Мор за такива гадове,само мор.