Last news in Fakti

14 Март, 2020 14:01 7 155 12

Хванаха Бони и Клайд, тормозили Пазарджик

  • крадец-
  • кражба-
  • грабеж

В хода на работата полицаите установили, че М.С. е автор и на още две кражби в Пазарджик – от магазин за мебели и друг хранителен хипермаркет

Хванаха Бони и Клайд, тормозили Пазарджик - 1
Снимка: shutterstock

Дързък извършител на няколко кражби и грабеж на територията на Пазарджик е установен и задържан. Заедно с него е заловена и неговата съучастничка, с която живеят заедно. В разследването са се включили екипи , сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, служители от ОДМВР-Пловдив, подпомогнати от колегите им от ГДНП в София.

Рано сутринта на 10 март в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от частна охранителна фирма за задействан паник-бутон от денонощен магазин в областния град. Секунди след пристигането на екипите на фирмата и полицейското управление станало ясно, че е извършен грабеж. В магазина влязъл непознат млад мъж с нож и маска на лицето. Той заплашил продавачката с ножа, след което успял да отмъкне сумата от оборота в размер на над 400 лева и няколко стека с цигари. Мястото около обекта незабавно било блокирано, а дежурна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването било поето от служители на сектор.

„Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. Не след дълго с тях се свързали и колегите им от ОДМВР-Пловдив. Съвместните екипи били подпомогнати и от служители на Главна дирекция „Национална полиция“.

Така упоритостта и усърдието им били възнаградени, като е установен извършителят на дръзкия грабеж. Оказало се, че това е старият им познайник М.С.-31г. от София. Мъжът е с множество криминални прояви, свързани с кражби и грабежи. През миналата година той е изтърпял и наказание „лишаване от свобода”.

Рецидивистът е задържан, а заедно с него белезниците щракнали и на 39-годишната Д.В. от Божурище. Дамата, която до момента не е известна на полицията подпомагала дейността на приятеля си, като го придвижвала с личния си автомобил. В хода на работата полицаите установили, че М.С. е автор и на още две кражби в Пазарджик – от магазин за мебели и друг хранителен хипермаркет.

Той и неговата съучастничка са задържани в ареста. Действията по разследването са извършени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на престъпната дейност на „дуото” на територията на Пазарджик и на съседни областни продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куртурната баба

    12 0 Отговор
    Живеели заедно и заедно крадат и крадяли всичко...!
  • 2 Реалист

    41 1 Отговор
    А бе спрямо етноса им по-скоро Бонка и Калай

    Коментиран от #4

  • 3 БОЙ и КО

    24 0 Отговор
    Залейте ги със разтопена пластмаса

    Коментиран от #5

  • 4 БАТЕ НЕЦИ

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    МНОГО ТОЧНО! АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ.
  • 5 Хайл

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "БОЙ и КО":

    Пластмасата е вредна за здравето на топящия 😉
  • 6 Така Трябва

    15 0 Отговор
    Хубаво е, че сте описали всички кражби и житието на М. С. Но да бяхте приложили и снимката му, както и тази на помощничката му. Иначе писанията ви са "врели - некипели". Никой закон не може да каже, че сте виновни за това. Вината е у "Бони и Клайд".
  • 7 Етносите имат мнение(от които единия7кл.

    6 3 Отговор
    Кой го интересува,...! (Само едно е интересно, защо никой не обича да къпе стари дядофци..!?)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Манаф

    2 3 Отговор
    Тоя път не са мангусти а долни наркоманци
  • 10 сашо

    2 0 Отговор
    защо МВР НЕ ПИШЕ ИМЕНАТА -ЗАДЪЛЖЕНИ СА.ПРИСЪДИТЕ СЕ ИЗДАВАТ ОТ СЪДА.ИМА НЕЩО ГНИЛО В МВР.
  • 11 Гост

    4 0 Отговор
    Бонка и Калай,това беше яко
  • 12 без име

    0 0 Отговор
    "Стар познайник с МНОЖЕСТВО кражби и грабежи и изтърпял наказание лишаване от свобода..." Сигурно лишаването от свобода е било за около 20 минути... Интересно, колко според съдиите трябва да са кражбите и грабежите за да се накаже примерно с 10 години лишаване от свобода?