Last news in Fakti

12 Април, 2020 10:22 5 893 14

Зловещи разкрития за Стоян, убил и заровил жена

  • стоян стоянов-
  • убийство-
  • варна

Семейството било от ромски произход от гилдията на калайджиите и живеело в наета от тях къща в Ново Оряхово, което е с изцяло българско население

Зловещи разкрития за Стоян, убил и заровил жена - 1
Снимка: БГНЕС

Варненският административен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе миналата седмица мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 35-годишния Стоян Стоянов от село Ново Оряхово, обвинен в убийството на жената, с която съжителства, пише "Телграф".

Обвинението, което му е повдигнато, е за умишлено убийство, като предвиденото в НК наказание за него е до 20 г. затвор.

Престъплението е извършено на 31 март във варненското село Ново Оряхово и е било разкрито само за часове от криминалистите от ОД на МВР във Варна, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура.

Малкото село наруши пролетния си ритъм и остави в недоумение хората в него, след като познатият на цялото село Стоян Стоянов обявил, че 44-годишната Стоянка, с която съжителстват, е изчезнала.

Селото е малко, с около 200 жители, постоянно живеещи там. Намира се на 4 км от морето, на по-малко от 8 км от Шкорпиловци и на 37 км от Варна. Новината в първия ден на април обходила мълниеносно малкото село, след като се приела като първоаприлска шега.

След като мълвата стигнала и до близкото Старо Оряхово, откъдето била Стоянка и не я открили при близките ѝ, се промъкнала злокобната мисъл, че с нея може да се е случило нещо лошо.

35-годишният Стоян бил криминално проявен и осъждан, живеел от 13 г. с 10 години по-възрастната Стоянка. Имали 3 деца – две момичета в 3-ти и 5-ти клас и момче в 1-ви клас. Семейството било от ромски произход от гилдията на калайджиите и живеело в наета от тях къща в Ново Оряхово, което е с изцяло българско население.

Жителите казват, че Стоян и Стоянка живеели добре, били изрядни и плащали редовно сметките. Грижели се за децата. Стоян ходел и вършел всякакъв вид обща работа, строителство и ремонти по къщите и така изхранвал семейството си. Стоянка била възпитана жена, пенсионирана по болест.

Е, имало и семейни скандали, като хората казват, че те били заради другите три по-големи деца на Стоянка от предишния ѝ брак. Когато жената се опитвала да им помогне, у Стоян се събуждала ревност и агресия.

При последния подобен случай, след разправия, физически по-силният Стоян нанесъл няколко удара на жена си, а след това я хванал за гърлото и започнал да я души, докато тя издъхнала. По време на убийството децата им спали в съседната стая. След като Стоянка дълго време не станала, Стоян опитал да я съвземе, но тя била неподвижна. Чак тогава той проумял, че е убил жена си.

В паниката решава да прикрие престъплението, като взима лопата и заравя още топлото ѝ тяло в двора зад къщата. След това инсценира изчезването ѝ.

Когато по-късно се разбрало за изчезването на Стоянка, роднините не криели съмненията си към Стоян, който от страх от циганска вендета изчезнал от дома си. Когато го потърсили, открили само калните му обувки на входа на дома. Така по следите от тях те намерили в задния двор, близо до колибата на кучето, прясно разровена пръст, покрита с клони.

Роднините разкопали мястото и с ужас видели оттам да се подава парче чаршаф. Предположили, че в него е увита Стоянка, преди да бъде заровена. Веднага уведомили полицията.

Припомняме, че по-късно Стоян бил открит в землянка да държи бутилка със солна киселина. Планирал да се самоубие, но криминалисти и психолози го спрели. По-късно Стоян бил разпитан. Той направил пълни самопризнания.

Делото за определяне на мярката за неотклонение на разкаялия се убиец беше гледано в Окръжен съд- Варна, чрез видеоконферентна връзка, осъществена от следствения арест.

Пред съдебния състав Стоян каза само, че не знае какво да каже и че много съжалява. Защитата му не поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че опитът му за самоубийство показва, че за него е по-добре да бъде държан под стража.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муто

    9 9 Отговор
    Не вервам Стоян да е убил жена си.Тя умре от коронавирус!
  • 2 габровец от варна

    7 2 Отговор
    Ами то 6 деца общо.Кво да прави тоя?Изкуфял и гледай к'во става.

    Коментиран от #3

  • 3 Баро Вкаров

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "габровец от варна":

    Вие сте прав! Имаме нужда от ново "Десетилетие на ромското включване"!

    Коментиран от #6

  • 4 Селото е малко с 200 човека

    4 4 Отговор
    Малко е село с един човек
  • 5 Бойчо

    12 0 Отговор
    Хубава работа, ама циганска
  • 6 габровец от варна

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Баро Вкаров":

    А то това население дали изобщо се е включвало,уважаеми?

    Коментиран от #7

  • 7 Баро Вкаров

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "габровец от варна":

    Ше правим десетилетия до дупка,докато се включи!А и пари се усвояват от този богоугоден проект.

    Коментиран от #10

  • 8 Паисий е жив

    10 0 Отговор
    Браво, наистина светкавични действия на полицията и наблюдаващия прокурор. Само за броени часове мангустите от съседното село са успели да разкрият престъплението, да покажат на полицията къде е трупа и вероятно къде се крие убиецът. Но още 1 похвално нещо има - с много усилия са успели да спасят живота на убиеца....
  • 9 Johansson

    2 0 Отговор
    Поне да я беше расфазовал и да направи кУрбан от циганката и хем селото да почерпи.
  • 10 габровец от варна

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Баро Вкаров":

    Просто така са устроени.Никога не можеш напълно да опитомиш диво животно.
  • 11 Циганин

    0 0 Отговор
    Хванал си кака да го отрака.
  • 12 гост

    3 0 Отговор
    ква гилдия те гони бе списвача накараме да се засмея
  • 13 Ром ама кубински

    1 0 Отговор
    А пък мойте братчеди са от гилдията на берачите на желязо и бакър.
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Престъплението е разкрито от роднините на Стоянка от с. Старо Оряхово. Те уведомяват и полицията !! Те същите се грижат за трите нейни деца, които тя има от предно съжителство. Никой нищо не споменава за този мъж и поради каква причина прекъсват съжителството си . На 30-31 годишна възраст тя се събира със Стоян, който тогава е около 22-годишен млад мъж. Останало ми е в паметта, че той е от Раднево, Старозагорско. Набързо създават три деца В никакъв случай Стоянка не беше по слаба физически от Стоян. Бе здрава висока жена с едър кокъл, с властен и назидателен нрав. И ако е имало скандал между тях, не е бил заради помощ към другите три деца в Ст.Оряхово. Че тя не спираше да го тормози за щяло и нещяло, постоянно да му натяква нещо, да му прави забележки, до го напътства !! Това може би е било продиктувано и от възрастовата разлика помежду им.Бе добър шофьор и тя предимно караше семейният им автомобил, често пъти и с ремарке отзад. Кавгата между двамата може да е била за нещо много дребно, но Стоян да не е издържал и да е откачил - временна лудост !Обикновено много неща остават следствена тайна и напразно журналистите се напъват да изсмучат"нещо от пръстите си , че и да величаят правозащитните органи........, както в случая !















    Убийството е разкрито от роднините на Стоянка от село Старо Оряхово