Last news in Fakti

13 Септември, 2012 15:20 2 961 4

Задържана е управителка на строителна фирма за измама

  • задържана-
  • управителка-
  • строителна-
  • фирма-
  • измама

Наложена й е мярка за задържане за срок от 72 часа

Управителка на строителна фирма е задържана за извършена измама. В СДВР е постъпил сигнал за имотна измама. Преди около шест години  столичанка  си търсела жилище в района на кв.”Хаджи Димитър”. Докато обикаляла, видяла новострояща се сграда – на нея били  изписани името на фирмата изпълнител и телефон за контакт с управителя. По телефона жената си уговорила среща с управителката Д.Г./55г./. Двете се договорили за цената на жилището - 26 500 евро, както и за условието сумата да бъде платена наведнъж и кеш.
На 3-ти февруари 2006 г.клиентката отново отишла в офиса, за да сключат предварителен договор, в който бил упоменат и крайният срок за завършване на сградата - декември 2007 г. Малко преди да подпишат документа, на управителката на строителната фирма й прилошало и вместо нея мъж, който се представил за съпруга й, сложил подпис под документа и взел парите.  Когато приближила датата на крайния срок, жената с ужас установила, че строежът е замразен. Безуспешни се оказали и опитите й за контакт с фирмата. В хода на разследването столичните криминалисти изяснили, че на 19 декември 2006 г. имотът бил продаден и на друг клиент без знанието на пострадалата, а през октомври 2005 г. - на още една жена. Полицейска справка показала, че „управителката на строителната фирма” е с множество криминални регистрации за обсебване и с четири висящи дела за измами.
Срещу управителката на строителната фирма  е повдигнато обвинение по чл.210 ал.1 от Наказателния кодекс. След доклад в Софийска районна прокуратура й е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jgan

    3 0 Отговор
    Когато се научат българите, че е по-добре да платят на адвокат за консултация при сделки с недвижими имоти, то тогава няма да четем за такива измами!

    Коментиран от #2

  • 2 ЗЗ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от " jgan":

    Малкият вампир изилиза на първи урок с баща си.Хващат си жертва и малкият пие кръв,но по едно време спира и казва:
    -Тате,довърши го ти,че аз се наситих.
    А бащата отвърнал:
    -Ние не сме адвокати!
  • 3 ддд

    2 0 Отговор
    Другият вариант е да минат през агенция и сумата се плаща в момента на прехвурлянето пред нотариус.След като е толкова лекомислен човека да даде 50 хиляди лева на ръка без каквато и да е законова гаранция да си сърба попарата. Не че е оправдана измамата,тя тази отдавна явно трябва да лежи,но както се казва в долен коментар по-добре да се дадат 2 хиляди лв повече за консултации и такси на адвокат и агенция,отколкото да се цакаш с 50 хл. лв. Не се дават така лесно пари без отчет,най-сигурно чрез банков превод с квитанция и нотариус.
  • 4 IME

    1 0 Отговор
    Добре е при такива случаи да се споменава името на фирмата, за да могат хората да се предпазят или тези, които са купили от тази фирма да имат едно наум. В противен случаи няма смисъл от такива информации.